tirsdag, januar 16, 2018
The Sultans House Living Room
Zarafa dhow 38
14487894074 25da2530dc k
The Fort at Night
Villa - view over plunge pool (1)
treetops room interior
Zarafa dhow 32
Zarafa-Landscape6
Mnemba Island 2014-184.1 – Kopi
Villa 4 - relaxing in the spacious bathroom

Kenya Chic Safari

Gylden epoke av romantikk, eleganse og eventyr.  

Livsforandrende opplevelse for hele familien - ufattelig, utrolig og helt uforglemmelig. .

Denne safarien er for den som ønsker det unike utenfor alle andre turistruter. Her vil man kunne kombinere The Big Five, med både natur, nærkontakt med naturen, fotosafari på natten, bo i eksklusive teltcamp med natur og utsikt som kan ta pusten fra en.


Dag 1 Norge – Nairobi
Avreise fra Norge på ettermiddagen til Nairobi. Du ankommer Nairobi tidlig på morgen. Etter å ha passert pass-, visum- og bagasjekontrollen blir du tatt imot i ankomsthallen av Kenor Safaris ansatte i Nairobi som kjører deg til hotellet. Velkomst ved ankomst og litt avslapping.
Giraffe Manor er en av de eneste hotellene i verden hvor du kan mate giraff fra ditt vindu. Under ditt opphold kan du spasere over plenen til AFEW Giraffe Centre for å lære om den truede Rothschild Giraffe eller ta en guidet tur o nærområdet.  Lokale ekskursjoner inkluderer Sheldrick Wildlife Trust, hvor gjestene kan møte, mate og adoptere baby elefanter. Den nærliggende Karen Blixen-museet er dedikert til den danske oppdagelsesreisende og forfatter; Kazuri Beads selger lokalt lagde smykker. Besøk den anerkjente Matbronze Art Gallery og Foundry og den innovative håndverk komplekset- Marula Studios. Det mest fascinerende ting om Giraffe Manor er ikke den vakre fasaden eller elegant interiør: det er flokken av Rothschild giraff som bor her. Disse vakre skapningene ofte besøker om morgen og kveld og alltid titter inn vinduene i håp om en godbit- helt unik opplevelse. Bedre middag på kvelden for senger inntas for godnatts sovn. Oppholdet basert på All Inclusive på Giraffe Manor.           


Dag 2-4 Nairobi – Meru nasjonalpark
Etter en tidlig og god frokost er det avreise til Wilson flyplass for fly til Meru Nasjonalpark. Parken ligger ca. 300 km fra Nairobi og har fantastisk variasjon i naturen. Parken ble brakt til berømmelse på 60-tallet gjennom Joy Adamson mestselgende bok og film «Born Free», den sanne historien om Elsa løvinne. Elsas Kopje er oppkalt etter løvinne Elsa og er kjent for å være en av de mest elegante camper i Afrika, med den mest spektakulære omgivelser.
Dagene brukes til fotosafarier i parken, både dag og natt. På ettermiddagen eller tidlig om morgen vil det være muligheter for en fottur ute i området for å ta dyr og fuglelivet en nærmere titt eller delta på en nattsafari for den som måtte ønske det. Å oppleve dyrene ved hjelp av lyskastere, iblandet de afrikanske nattlige lyder av dyr og insekter, gir en spesiell Afrikaerfaring og opplevelse. 3 netter opphold på Elsas Kopje med All Inclusive.


Dag 5-7  Meru nasjonalpark- Lewa
I dag etter frokost forsetter du videre til Lewa konsesjon, ca 4 timers kjøretur. 
Lewa Safari Camp er en integrert del av Conservancy. Store telt med verandaer med tilhørende store flotte bad. Dette er et helt unikt perle, og tilbyr privilegert tilgang til denne 65.000 hektar av beskyttet villmarken, som er på UNESCO’S Verdensarvliste. Rikt dyreliv med både løve, leopard, elefant, den største konsentrasjon av Grevys sebra i verden og er mest kjent for sin verdensledende neshorn bevarings prosjekt og stor konsentrasjon av både hvite og svarte nesehorn. 
Dyktige kokker og ferske råvarer fra fjelllandsbyene rundt sørger for nydelig måltider hver dag. Du kan velge selv om du vil spise for seg selv eller bli med andre gjester. Frokost er servert fra kl 08:00, mange velger å ta med piknik frokost og spise ute mens man er på safari. Lunsj er fra kl 13:00 og middag fra kl 20:00. Ettermiddags te og hjemmebakte kaker/kjeks serveres i løpet av ettermiddagen, samt «bitings» serveres i baren, lounge og på din egen veranda før middag. 3 netter opphold på Lewa Safari Camp med All Inclusive.                


Dag 8-10 Lewa- Masai Mara 
Dagens flytur tar deg til den eventyrlige Masai Mara. Mara har den største og mest varierte konsentrasjon av dyreliv som er igjen i Afrika i dag. Det er hjem til Masai folket og til små klanene Ndorobo, de tradisjonelle jegere av Øst-Afrika.
Tenk deg retro bilder fra Out of Africa og Hemingway roman.. Campen og opplevelser som vil ta pusten fra deg. 
Våkne ved daggry av fersk brent kaffe duft, etter game drive returnerer du tilbake til teltet hvor «badekaret» er fylt av skumm og vann og med gin& tonic ved siden, om kvelden sitter du rundt bålet sammen med masaiene og vertene, mettet av inntrykk, og deler dagens opplevelser før gourmet middag blir servert på hvite duk, levende lys og sprakende lyd fra peisen i bakgrunnen. 
Cottars familien begynte med guidet safari helt i starten, for Hemingway og Johnson. Fortsatt i dag er campen fyrtårn for stilbevisste safarireisende, beliggende i en uberørt konsesjon som grenser Serengeti og Loliondo reservatet. Profesjonelt guidet bush turer med eksepsjonelle guider, game drives i åpne safaribiler er Cottars kjennetegn.
Stylet med autentiske antikviteter og gamle fotoalbum, campen tilbyr diskret og moderne service, noe som gjør at gjester føler seg komfortabelt og som hjemme: store hvite telt med eget bad, i skyggen av Acacia trær med utsikt over slettene.
Hver dag i Mara vil være annerledes, du kan tilbringe mange timer med sporing neshorn til fots med en Ndorobo tracker, eller sitte stille i timevis observere en typisk dag av en løve familien, eller følge med baby gepard sirkus..

For familie med barn- spennende aktivitet for barn og hele familien hver dag. Den nye Maasai Warrior School lærer barn om tradisjonelle Maasai krigere, tradisjoner som har gått fra generasjoner til generasjoner - inkludert å lage ild, kaste spyd, skyte en pil og bue, og dans og sang. 3 netter opphold på Cottar's 1920s Safari Camp med All Inclusive.


Dag 11 Masai Mara- Nairobi- Norge 
Det er tid å ta farvel med campen før en siste game drive og fly tilbake til Nairobi. Her er det mottakelse og transport til Jomo Kenyatta Internasjonale flyplass for fly til din neste destinasjon.


Stranddel:

Denne safarien kan kombineres med dager ved stranden både i Kenya, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius. Valget av stranddel vil avgjøre eventuelle behov for en natts overnatting i Nairobi før videre ferd neste dag.

Mombasa:
Dere kan fly fra Nairobi direkte til Ukunda Airport sør for Mombasa og benytte dere av et av de mange hoteller vi kan tilby der.
Dersom dere ønsker et hotell nord for Mombasa eller lenger nord på kysten vil det være fly på ettermiddagen til aktuell flyplass. Her er det transfer til deres valgte hotell.
Oppholdet ved hotell langs kysten av Kenya er basert på alternativer fra halv pensjon til "all inclusive".

Zanzibar:
Ved stranddager her er det fly til Zanzibar samme ettermiddag som dere kommer tilbake fra safarien. Flyturen tar ca. 1,5 time og dere ankommer hotellet på kvelden, tidsnok for middag. Oppholdene her er basert på BB, halv pensjon, full pensjon eller "all inclusive" ut fra hva valgt hotell kan tilby.

Seychellene - Mauritius:
Ved dager på Seychellene eller Mauritius vil det være behov for en overnatting i Nairobi. Dere vil etter retur fra safarien ha hele ettermiddagen til mulige aktiviteter i Nairobi. Dere vil ha tilgang til bil med sjåfør/guide som vil bistå dere ut fra deres ønsker. På kvelden vil dere bli kjørt til en av Nairobis beste restauranter for en bedre middag med drikke. Transfer tilbake til hotellet for overnatting. Etter frokost neste dag blir dere kjørt til flyplassen for fly til Seychellene - Mauritius. Her er det ved ankomst transfer til deres valgte hotell/leilighet.

Dag 11 ...... Nyt dagene med sol og varme i vakre omgivelser.

     

        

Siste dag  Benytt anledningen til å ta et siste morgenbad og nyte roen og utsikten fra frokostbordet før hjemreisen. Etter utsjekking kan bagasjen kan settes i resepsjonen inntil transfer tilbake til flyplassen for natt fly tilbake til Norge. Måltider på flyet. 
Ankomst Norge neste morgen.  

Inkludert i opplegget:

  • Fly Norge- Nairobi t/r med økonomi/ business klasse 
  • Alt nødvendig transport til/fra flyplass/hotell 
  • Lokalfly Nairobi Wilson- Meru- Masai Mara t/r , bil transport fra Meru til Lewa, 4 timer 
  • 1 natt Giraffe Manor med All Inclusive, alle utflukter den dagen
  • 3 netter Elsas Kopje med All Inclusive, aktiviteter hver dag inkl dag og natt game drives, gåsafari, klesvask 
  • 3 netter Lewa Safari Camp med All Inclusive, aktiviteter hver dag inkl. dag og natt game drives, gåsafari besøk ved lokal landsby, guidet tur i Ngare Ndare skogen, hesteridning og kamel riding , klesvask 
  • 3 netter Cottar's 1920's Safari Camp med All Inclusive ,aktiviteter hver dag inkl. dag og natt game drives, bush walks, besøk ved Masai landsby, "Maasai Warrior School" for barn 
  • Visum Kenya
  • Lunsj i Nairobi, samt middag for de aktuelle stranddestinasjoner
  • Stranddel ut fra ønsket sted og antall dager

Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!