Tanzania Wildlife Highlights

Wild, Remote & Relaxed

Det beste av nord og sør Tanzania og Indiske hav. Unik kombinasjon av Serengeti i nord, Selous og Ruaha i sør før turen avsluttes med noen dager på vakre Mnemba Island. 

Intimitet, fantastisk utsikt, utvilsomt beste beliggenhet og nærhet til dyrelivet og naturen. Selvsagt i kombinasjon med komfort og utsøkt mat og vin. Så vakkert som du i drømmen håpet det kunne bli. 


Dag 1
Avreise fra Norge til Kilimanjaro Tanzania. 


Dag 2-4  Serengeti- den største konsentrasjon av ville dyr i verden  
Hyggelig velkomst og transfer til Arusha for fly til Serengeti- Kogatende kl 13:00. Lamai- står som en øy i et hav av bølgende sletter. Å bo på Lamai du får et helt unik og eksepsjonell perspektiv og utsikt. Dyrelivet passerer Lamai hver dag, hele året. Leopard og gepard er sjelden langt unna. Rundt juli-oktober massene av gnu som krysser Mara River, kun noen mil unna, dundrer forbi. Selv om du kan dra på game drives hvor mange ganger du vil i løpet av ditt opphold, du vil helt sikkert bruke en del av tiden på lodgen- nyte din rom og dette fantastiske og uberørte hjørne av Afrika.
All Inclusive på Lamai Serengeti

    


Dag 5-6 Ruaha -er Afrika slik den en gang var.. 
Tidlig morgen fly til Arusha hvor vi bytter fly og går om bord Coastal Aviation fly til Ruaha og Msemba Airstrip kl 13:00. Ankomst og mottakelse av sjåføren fra lodgen. Nydelig lunsj før din første game drive i dette unike hjørnet av Tanzania. Kigelia Ruaha, er en liten 12-sengs teltleir i utkanten av Ifuguru sand elven i Ruaha National Park. Stilfullt innredet med alle bekvemmeligheter, men veldig naturlig og enkelt samtidig for å ha minimal innvirkning på omgivelsene. Dette er et område som er vanligvis full av dyrelivet og det er ikke uvanlig å finne elefanter vandre langs stiene foran teltene, eller på den andre siden av det tørre elveleiet.
Ruaha National Park er den største nasjonalpark i Øst-Afrika, som dekker et område på ca 20 200 kvadratkilometer. Parken er kjent for sin dramatiske landskap, massive baobab trær, Great Ruaha River og sin store bestand av elefant, med ca 10.000 og dette antas å være den høyeste konsentrasjonen av elefanter i Øst- Afrika. Du kan også se både større og mindre Kudu her, Sable og Roan antilope, samt mange andre dyr som giraff, sebraer, løve, leopard, eland og villhund. Må nevnes at Ruaha er paradis for fugleinteresserte med mer enn 571 arter. Et unikt mangfold av dyr, fugler og flora og fauna. Variert landskap- åser med baobabtrær, steinete skrenter og åpen savanne; det også har mindre camper enn de fleste andre parker i Tanzania, til tross for sin størrelse.
Aktiviteter inkluderer hel og halv dags game drives og turer i nærliggende landsbyer for å oppleve det lokale livet og se det arbeidet som er gjort sammen med lokalsamfunnet. 
All Inclusive på Kigelia Ruaha

      


Dag 7-8  Selous - Afrikas største dyrelivsområde-også UNESCO World Heritage Site -på hele 54 600 km2. 
I dag reiser vi videre til Selous Game Reserve kl 11:45 hvor vi tilbringer 2 netter. Sand Rivers, gjemt bort i et rolig hjørne av Selous, er en av våre favorittsteder. En av de minste og mest private campen i reservatet, Sand Rivers har kun 8 hytter/rom alle med egen terrasse/dekk med utsikt over elven. Her safarien foregår i åpne 4x4 biler -en flott måte å se og oppleve dyrelivet og naturen. Kanskje den største trumfkortet i Selous er mulighet for gå safari og båtsafari- deilig avveksling fra safari i bil. En dag her kan være travelt- starter med tidlig morgen båttur og piknik frokost på sandbanken. Gå safari på jakt etter spennende møter med dyr og fuglelivet eller ettermiddags game drive på utkikk etter løve, leopard eller villhunder. Fult mulig å ha slaraffenliv en dag ved bassenget eller på verandaen- nyt de luksuriøse og vakre omgivelsene og den utrolige utsikten. Valget er ditt. 
All Inclusive på Sand Rivers Selous. 

    


Dag 9-12 Mnemba Island - paradisøy 
Kl. 09:45 er det klar for avreise til Zanzibar og videre til Mnemba Island. Ved ankomst Stone Town er det hyggelig velkomst og 1,5 times kjøretur gjennom øde skog til en stille fiskermannens strand hvor vi går om bord liten motorbåt som skal ta oss til paradisøy- Mnemba Island. Overnatting baser på All Inclusive. Nyt dagene med sol, varme, havet, aktivitetene som tilbys og den gode maten og vin. All Inclusive. En typisk dag på Mnemba starter med en kaffe eller te levert på sengen av din butler etterfulgt av deilig frokost servert ute på din egen terrasse- et utvalg av frukt, oster, toast og varmretter på bestilling. Tilbring morgen rolig på stranden med snorkling langs de nærliggende korallrevene eller bare nyt solen. Forfriskende lunsj blir servert på et sted i skyggen, sammen med nedkjølt flaske hvitvin- en deilig pause fra solen og varmen. Etter kort siesta kan du dra ute i havet med din dykkeinstruktør og utforske det fargerike livet i havnet. Hvis vi tilfeldigvis møter delfinflokk, er det bare å hoppe inn i vannet og svømme med disse sosiale sjødyrene. Tilbake fra dykking venter det en flaske vin eller champagne på rommet. Etter en oppfriskende dusj er det tid for Sundowner og bedre sjømat middag, servert rett på stranden med tærne i sanden.

    


Dag 13-14
Hjemreise, via Dar Es Salaam eller Nairobi med ankomst Norge neste formiddag.  

Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!