fredag, desember 15, 2017
vipingo
MTPA 049
sigona
Vipingo-Background
LeisureLodgeGolfResort 1

Kenya Safari for golf entusiaster

13 dagers Kenya eventyr for den aktive

Dette skreddersydde reiseopplegget er rettet mot dere som ønsker Afrika opplevelse med muligheter for noen runder med golf og andre aktiviteter.

Her har man muligheter til selv å velge de enkelte dagers aktiviteter fortløpende. Safariopplevelsene gir dere dyr- og fuglelivet i regnskog, ved innlandsjø og på savannen. Dette ispedd både muligheter for golfrunder, hesteridning, sykling og fottur bør være det beste valg av reiseopplegg for dere med forskjellige interesser. Spesielle tilbud for golfklubber.

Ta kontakt for priser og mer informasjon. Norsk reiseleder(ved minimum 12 deltakere).

Dagsbeskrivelse:


Dag 1
Avreise fra Norge, Sverige eller Danmark med ettermiddagsfly til Nairobi. Måltider på flyet i henhold til klasse.


Dag 2
Nairobi - Serena Mountain Lodge - 3t
Ankomst Jomo Kenyatta Internasjonale flyplass i Nairobi på morgenen. Her møtes vi av Kenor Safaris representant i Kenya. Det blir en kort briefing og bli kjent med sjåfør/guiden(e) for gruppen. Deretter settes kursen nordøstover mot Mt. Kenya i de bekvemmelige Landcruiser safaribiler. Turen går gjennom fruktbare områder hvor både te og kaffeplantasjer kan sees. Turen opp til Serena Mountain Lodge på 2134 meter tar ca. 2,5 - 3 timer - alt etter antall stopp underveis. Her er det innsjekk og avslapping før lunsjen.
Lodgen ligger vakkert til ved et vannhull inn i regnskogen og alle rommene har utsikt mot vannhullet. Det venter en utsøkt lunsj og praten går lett. Ca. kl. 15.00 samles vi for en briefing om den kommende fotturen inn i regnskogen sammen med guide og væpnet ranger. Nødvendig fottøy tas på og fotturen som varer ca. 1,5 time er full av orientering om regnskogens fauna og dyreliv  og områdets historie. Inn i skogen venter det en kopp kaffe/te med "noe godt i" og ro.
Retur tilbake til lodgen for å se på dyrene som kommer til vannhullet for å drikke. Kl. 19.30 er det samling for en god og deilig middag, tilberedt av lodgens meget flinke kokker. Mørket har senket seg og Afrikas nattelyder har tatt over og vi nyter en kaffe/te eller en god natt drink før vi inntar sengen. Mens vi har spist har personalet sørget for at hver seng har fått sin varmeflaske, slik at vi ikke skal fryse på natten. i denne høyden kan nettene bli ganske kjølige og temperatur ned mot 5 -10 grader kan forventes.
Dersom man har gitt beskjed, så vil man kunne vekkes i løpet av natten dersom noen av de dyrene man ønsker å se kommer til vannhullet. Lunsj og middag inkludert. (Frokost på flyet)

  


Dag 3
Serena Mountain Lodge - Sweetwaters Serena Camp - 1t 20 min
Man våkner opp til soloppgangen over Mt. Kenya som viser seg med sine snøkledde topper. Frisk og fersk juice, med et frokostbord som kan tilby det meste - gjør dagens start fullkommen. Dagens mål er Sweetwaters Serena Camp.
I dag vil man kunne velge mellom følgende alternativer etter frokost:

Alt 1: Transport til Nyeri og Nyeri Golf Course - en 9 hulls bane med høy vanskelighetsgrad grunnet sin beliggenhet. Etter runden er det lunsj ved Outspan Hotel før transport til Serena Sweetwaters Camp.
Alt 2: Transport til Sweetwaters Serena Camp for innsjekk og avslapping ved svømmebassenget. Lunsj ved Campen.
Alt 3: Transport til Fairmont Mt. Kenya Safari Club - eller Nanyuki Golf Course - 9 hulls baner. Etter runden er det lunsj ved Sweetwaters .

På ettermiddagen(ca.15.30) er det fotosafari i området og Ole Pejeta Conservancy. Her blir det muligheter for både å få sett nesehorn og sjimpanser, samt antilopearter og løver. Fotosafarien varer fram til solnedgang og en "Sundowner" hører med. Tilbake til campen før middag og avslapping rundt leirbålet. Full pensjon.

  


Dag 4
Sweetwaters Serena Camp - Great Rift Valley Lodge & Golf Resort - 3t 30min
Etter en god natt søvn og en avslappende og god frokost, sjekker vi ut og setter kursen mot Lake Naivasha - en av innsjøene i Great Rift Valley. Vi gjør et stopp ved ekvator for å ta bilder, samt se på hvordan magnet feltet påvirker vannets strømninger.
Vi ankommer Great Rift Valley Lodge og Golf Resort som ligger på vel 2100 meter i god tid for innsjekk og lunsj. Vi sjekker inn på rommet - her er det muligheter til alternative romkategorier mot justering i pris. Standard er Garden View Lodge rom.
Etter en god lunsj på lodgen, drar vi på ettermiddagen den korte turen ned til selve innsjøen, Lake Naivasha hvor det venter oss en båttur på denne flotte innsjøen. Her vil vi kunne få se både flodhester og dyrelivet på Cresent Island - hvor vi går i land og tar en liten fottur rundt i området.
Alternativt kan man ha en 18-hulls runde med tee off ca. kl. 14.00 på banen som ligger på vel 2000 meters høyde - en typisk park/bush bane.
Vi returnerer tilbake til lodgen i det solen er i ferd med å forsvinne og nattens mørke og lyder igjen blir det dominerende. Overnatting i vårt valgt rom. Full pensjon.

   


Dag 5
Vi samles til frokost i lodgens restaurant. En kort briefing om dagens aktiviteter og muligheter, samt forberedelser.
Følgende alternativer for dagens aktiviteter etter frokost:

Alt 1: Vi rusler bort til golfbanen og foretar nødvendige registreringer, hilser på vår caddie og eventuelt leier utstyr (for de som ikke ønsker å bringe med sitt eget). Deretter blir vi delt opp i de enkelte "Flighter" og starter på vår 18 hulls runde på denne flotte banen - hvor høyden over havet viser seg i våre utslag fra Tee. Caddiene som vi har med oss er selv flinke golfspillere med lave handikap og vil kanskje kunne gi oss et råd eller ro i valg av køller eller angrepsvinkel på banen.
Det blir en standard 10 minutters forfriskningspause etter første 9 hull. Etter endt runde samles vi til en god og rolig lunsj og prat om dagens runde. Resten av dagen til avslapping ved lodgens svømmebasseng eller til annen aktivitet man måtte ønske i området. Det er mulighet for en guidet fottur for å bli kjent med fuglelivet i området - inkludert i kostnaden
Alt 2: Vi setter oss i safaribilen og setter kursen til Lake Nakuru - ca. 1t 30 min kjøring. Her entrer vi nasjonalparken for en heldags fotosafari rundt innsjøen, kjent for sitt fugle- og dyreliv. Her finner man både løver, leopard, nesehorn, antiloper, aper, sjiraff, bøffel og sebra. Fra utsiktspunktet på Cliff Rock får man et flott skue ut over innsjøen og området rundt. Det blir lunsj ved Sarova Lion Hill Lodge i løpet av dagen. Seint på ettermiddagen vender vi tilbake til Great Rift Valley Lodge & Golf Resort for litt avslapping før middag. Det er mulighet for en guidet fottur for å bli kjent med fuglelivet i området rundt lodgen - inkludert i kostnaden

Ved middagen på kvelden deles historier og opplevelser fra dagens aktiviteter og man går til sengs mettet av både mat og opplevelser. Full pensjon.

   


Dag 6
Vi samles til frokost i lodgens restaurant. En kort briefing om dagens aktiviteter og muligheter, samt forberedelser.
Følgende alternativer for dagens aktiviteter etter frokost:

Alt 1: Vi rusler bort til Golfbanen og foretar nødvendige registreringer, hilser på vår caddie og eventuelt leier utstyr (for de som ikke ønsker å bringe med sitt eget). Deretter blir vi delt opp i de enkelte "Flighter" og starter på vår 18 hulls runde på denne flotte banen - hvor høyden over havet viser seg i våre utslag fra Tee. Caddiene som vi har med oss er selv flinke golfspillere med lave handikap og vil kanskje kunne gi oss et råd eller ro i valg av køller eller angrepsvinkel på banen.
Det blir en standard 10 minutters forfriskningspause etter første 9 hull. Etter endt runde samles vi til en god og rolig lunsj og prat om dagens runde. Resten av dagen til avslapping ved lodgens svømmebasseng eller til annen aktivitet man måtte ønske i området. Det er mulighet for en guidet fottur for å bli kjent med fuglelivet i området - inkludert i kostnaden
Alt 2: Vi setter oss i safaribilen og med ferdigpakkede lunsjpakker setter vi kursen til Hells Gate - ca. 1t kjøring. Her får vi utdelt sykler og etter registrering i hovedporten starter vi på sykkelturen rundt i selve området.
"A Walk on the Wild Side"
Oppkalt etter den intense geotermisk aktivitet innenfor sine grenser, er Hells Gate National Park en bemerkelsesverdig fjerdedel av Great Rift Valley. Spektakulær natur inkludert de høye klipper, vannfylte juv og skyer av geotermisk damp gjør den til en av de mest atmosfæriske parker i Afrika. Hells Gate er et ideelt sted for en dagstur fra Nairobi der, i tillegg til det biologiske mangfoldet som inkluderer rovfugler, kan besøkende nyte terrengsykling, fjellklatring og et naturlig spa.
Vi tilbringer dagen her og spiser lunsj på et egnet sted i fred og ro.
Dersom noen heller ønsker en ridetur på hest, så kan dette organiseres mot tillegg i kostnaden.
På ettermiddagen sykler vi tilbake til hovedporten og leverer fra oss våre sykler, før vi kjører tilbake til lodgen. Det er mulighet for en guidet fottur for å bli kjent med fuglelivet i området rundt lodgen - inkludert i kostnaden

Ved middagen på kvelden deles historier og opplevelser fra dagens aktiviteter og man går til sengs mettet av både mat og opplevelser. Full pensjon.

  


Dag 7
Tidlig opp for en god og rolig frokost. Deretter sjekker vi ut og setter kursen tilbake til Nairobi - ca. 2t kjøring. Ved ankomst Nairobi sjekker vi inn på Nairobi Serena Hotel og har en god lunsj. Ettermiddagens aktiviteter kan deles i 2 grupper:

Alt 1: For den som ønsker en ettermiddags runde med golf kan vi tilby en 18 hulls runde ved Sigona Golf Club eller Muthaiga Golf Club. Etter endt runde er det tilbake til hotellet.
Alt 2: Det er en ettermiddags tur til Giraff Centre, hvor vi ser på senterets aktivitet, samt at vi besøker Sheldrick's Orphant Centre. Vi stikker også innom et av de større kjøpesentrene i Nairobi ved Ngong Hills for en shoppingrunde for den som ønsker det eller en kaffe latte ved Jawa Coffee House. Retur tilbake til hotellet.

Det blir middag ved hotellet ca. kl. 19.30. Overnatting i valgt rom.

  


Dag 8
Vi starter dagen tidlig med frokost før vi kjører til Jomo Kenyatta Internasjonale flyplass - 30 minutter s kjøring. Her tar vi farvel med vår sjåfør/guide(r). Deretter sjekker vi inn på vårt fly til Mombasa/Malindi ut fra hvilket hotell vi har valgt for vårt Beach opphold. Her har vi følgende alternativer:

Alt 1:
 Voyager Beach Resort *** - fly til Moi internasjonale flyplass. 30 minutters kjøring til hotellet. Hotellet ligger like ved Nyali Golf Course - 18 hulls bane. Flere rom- og pensjonskategorier.

Alt 2: Leopard Beach Resort & Spa**** - fly til Ukunda Airstrip. 7 minutters kjøring til hotellet. Hotellet ligger like ved Leisure Golf Course - 18 hulls bane. Flere rom- og pensjonskategorier.

Alt 3: Medina Palms***** - fly til Malindi. 25 minutters kjøring til hotellet. Hotellet ligger ca. 60 minutters kjøring fra Baobab Golf Course, Vipingo Ridge. Flere rom- og pensjonskategorier.

Alt 4: Vipingo Ridge ****(*) - fly til Moi internasjonale flyplass. 1 times kjøring fra flyplass til hotellet. "Hotellet" ligger rundt Baobab Golf Course - 18 hulls bane. Flere rom- og pensjonskategorier.

Ettermiddagen tilbringes i ro og mak til egen aktivitet ved valgte hotell. Pensjon etter ønsket alternativ.

   

   


Dag 9 - 11
Dagen tilbringes med egen aktivitet ved hotellet, eller man spiller golf på den nærliggende golfbane eller en annen av de tilgjengelige i Mombasa/Malindi området. Overnatting på valgte hotell.


Dag 12
Det er utsjekk av rommet og tiden fram til avreise til flyplassen tilbringes til egen aktivitet ved hotellet. Transfer til aktuell flyplass for fly tilbake til Nairobi. I Nairobi blir vi møtt av Kenor Safaris representant og tatt med til den internasjonale gaten for nattfly tilbake til vårt utgangspunkt.


Dag 13
Ankomst til hjemsted på dagen. Måltider på flyet.