fredag, desember 15, 2017

Bird Island

 

Bird Island er den nordligste øya i Seychellene skjærgården, 100 km fra Mahe. Den 0,94 km2 store koralløya er kjent for sitt fugleliv, inkludert sotete terner, eventyr terner og felles noddies, og "Hawks Bill" og grønne skilpadder. Det er nå et privat resort med 26 bungalower. Den inneholder også en liten værstasjon og en liten landingsstripe Bird Island Airport som forbinder øya med Mahe.

Bird Island pleide å være kjent som "Ile aux Vaches" på grunn av de mange sjøkuer (sjø kyr) som bodde i nærliggende farvann. Mellom 1896 og 1906, ble 17.000 tonn guano fjernet fra øya og eksportert til Mauritius som gjødsel. Øya har vært en kokos plantasjen, og for dyrking av avlinger som papaya og bomull.
Siden 1967 har den vært privateid, og bevaringstiltak har funnet sted slik som beskyttelse av fugleliv og Hawksbill turtle hekkeplasser, utrydding av feral rotter og kaniner og transfer av en "befolkning" av Seychellene Sunbird.

  

Bird Island er oppkalt til ære for sin spektakulære koloni på rundt 700 000 par av sotet Tern som hekker på øya. Fuglene ankommer fra slutten av mars, legger egg i mai og resten til oktober før de forlater øya. Et annet fenomen særlig i oktober-desember, oppstår fra den geografiske plasseringen av Bird Island på den nordlige kanten av Seychellene Bank. Dette betyr at det er det første landfall for trekk eurasiske fugler og Seychellene Bird Records Komiteen har sett her mange nye arter for landet.

Ta en titt på Bird Island Seychelles for mer og oppdatert informasjon om fasiliteter og rom.

Ta kontakt med Kenor Safaris for fordelaktig reiseopplegg og prisoversikt.