fredag, desember 15, 2017

Mahe

Mahè er "hovedøya" og den største av øyene.

Mahe er den største av alle øyene på Seychellene, og omtrent 90 % av befolkningen bor her. På Mahe finner man også den internasjonale flyplassen, samt hovedstaden Victoria. I Victoria, som sies å være verdens minste hovedstad er innbyggertallet ca. 1.750. Byen har ett fåtall lyskryss og er lett å orientere seg i. I Victoria finner du restauranter, kunstbutikker, suvenirbutikker og marked. På markedet i Market Street finner man daglig (unntatt søndag) et godt utvalg med fisk, krydder, grønnsaker og frukt.
Det er mer natteliv på Mahe enn på de andre øyene, spesielt på fredager og lørdager når innbyggerne har fri.
Det er gode muligheter for fotturer i Morne Nasjonalpark, hvor også øyas høyeste punkt (905 m) ligger. Mahe er den mest utbygde øya og har flest turister, men reiser du på sydsiden av Mahe, vil du fortsatt finne fantastiske uberørte områder og strender som er like idylliske som på Praslin og La Digue.
På øya finnes alt fra små privatdrevne gjestehus til store hoteller med alle fasiliteter. Såkalte 'self- catering' leiligheter er blitt mer og mer populært. Mahe har mer enn 70 strender og alle har sitt eget særpreg. På dagtid er det mye å ta seg til, man kan leie bil og utforske øya på egen hånd, eller reise på utflukt til den fantastiske Marine National Park. Mahe er mulighetenes øy og har noe for enhver smak.

Hotellene på Mahè ligger spredt på øya, den største konsentrasjonen av hoteller og restauranter finner du i kjente Beau Vallon Bay med sin langstrakte sandstrand. Her ligger også flere store hotell som er av eldre dato og blant de første hotellene på Seychellene.
Den vakreste delen av øya er syd- og vestkysten.

  

Hotellene kaller seg både 3* (mellomklasse), 4* (førsteklasse) og 5* (luksus) uten at dette er noen internasjonal klassifisering. Kenor Safaris er på Seychellene hvert år og prøver ut de forskjellige hotellene og deres fasiliteter for å sikre at de hoteller vi anbefaler - holder de kvalitetskrav våre kunder forventer.
Vi kan tilby alt fra hoteller med alle fasiliteter til gjestehus og hyggelige self-catering anlegg for de som ønsker en mer selvstendig ferie.

De hotell linker dere finner på denne siden er noen av de hoteller vi anbefaler.

Lei gjerne bil og oppdag øya på egenhånd noen dager man er her. Husk at man kjører på venstre side og veiene er smale, men så er trafikken også liten.
Vår representant på Seychellene arrangerer også rundturer på Mahè og turer til de andre øyene.
Selv om Mahè er den mest travle av øyene, så er det langt fra overbefolket på strendene. Det er ikke vanskelig å finne et sted kanskje helt for seg selv.

Mahè er en vakker øy med mange valgmuligheter av aktiviteter og opplevelser. Vi anbefaler gjerne øya i kombinasjon med en eller flere av de andre øyene under ditt opphold på Seychellene.

Seychellene kan være et reisemål i seg selv, men fungerer meget godt i kombinasjon med safari i Kenya, Tanzania eller Uganda. Kom innom oss for en prat om muligheter eller be om forslag på reiseopplegg.

Sjekk ut de enkelte hotells hjemmesider for utfyllende informasjon

Maia Luxury Resort & Spa

Constance Ephelia Resort Seychelles

The H Resort

Savoy Resort & Spa

Banyana Tree Seychelles

Hilton Northolm Hotel & Spa

Kempinski Seychelles Resort

Sables D'Or Luxury Appartments

Chalets d'Anse Forbans

Coral Strand

Copolia Lodge

Anse Soleil Beachcomber