fredag, desember 15, 2017
P7090191
amboseli tortilis
IMG 0236
Horizontal 0021
Horizontal 0027
Horizontal 0057

Naro Moru


Naro Moru Route 5 dager/ 4 netter

Dette er ruten de fleste som skal prøve seg på Point Lenana toppen bruker. Det er også den korteste og mest "scenic" rute.

Safarien begynner tidlig morgen fra lodgen, hvorfra du blir kjørt til Naro Moru Park Gate, på vestsiden av fjellet. Her starter du på bestigningen mot et Station og deretter til Teleki Lodge (tidligere kalt Mackinder og kalt etter Sir Halford John Mackinder, den første mann som besteg Mt Kenya via Teleki valley).
Fra Teleki fortsetter du til toppen (Lenana).  Terrenget på denne ruten er normalt god og i motsetning til Batian og Nellion toppene, så trenger du du ikek teknisk klatreutstyr. Ruten passerer en seksjon som kalles "Vertical Bog", tidligere en meget vanskelig del å passere, men med dagens glogale oppvarmingen så har denne delen blitt borte. 

Eksempel på opplegg:


Dag 1 Nairobi - Naro Moru
Avreise fra Nairobi på morgenen til Naro Moru, hvor man vil vil bruke resten av dagen til å ordne med fjellutstyret. Naro Moru ligger på 2000 meters høyde. Overnatting på lodge med lunsj og middag.


Dag 2 Naro Moru - Met Station
Avreise til Naro Moru Park Gate og fottur videre ca. 9 km. Resten av dagen til avslapping og den gradvise akklimatiseringsprosessen. Middag og overnatting på ca 3000 meters høyde. 


Dag 3 Met Station - Mackinders
Etter frokost, videre opp Teleki valley til Mackinder’s camp, hvor du har et spektakulært syn av fjelltoppene. Dagens etappe er på ca. 5 timer. Mpltider og overnatting på ca 4200 meters høyde. 

  


Dag 4 Mackinders - Point Lenana - Mackinders
En tidlig start på natten, sikrer en suksessfull bestigning av Point Lenana. Pt Lenana er på 4 985 meters høyde. Det er nedstigning via Mackinders camp for middag og overnatting.


Dag 5
Etter frokost fortsetter nedstigning til Met Station og til Park Gate. Deretter er det transport til Naro Moru for lunsj og så videre tilbake til Nairobi. 

Opplegget kan lett kombineres med safarier og/eller med badealternativ. Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!