fredag, desember 15, 2017
P7090191
amboseli tortilis
IMG 0236
Horizontal 0021
Horizontal 0027
Horizontal 0057

Kenyansk FamilieSafari

7 dagers safari og aktivitet i Kenya

En safari for deg som ønsker en kombinasjon av dyreliv, aktivitet, kultur og opplevelser litt utenfor turiststiene, litt enklere standard for å bli kjent og oppleve noe mer av grasrota i Kenya.

Lodge/camp. Vi har i utgangspunktet basert på permanent teltcamp med sove del og tilhørende bad med toalett og dusj/badekar. Andre overnattingsalternativ kan selvsagt tilbys ut fra den enkeltes ønsker, både med hensyn til standard og telt kontra lodge(vanlige "hotellrom").


Dag 1
Avreise fra Nairobi på morgenen til Lake Nakuru. Ankomst Lake Nakuru nasjonalpark etter et par timers kjøring på fine veier. Her blir det en fotosafari i denne parken som ligger rundt selve innsjøen. Her er et variert dyreliv, med gode muligheter for både å få sett nesehorn, løver, leopard, samt sjiraff, bøffel og antiloper av diverse arter. I tillegg er det et rikt fugleliv langs innsjøen, samt aper og andre mindre dyr. Det er lunsj på dertil egnet sted fra de medbrakte lunsjpakkene. På ettermiddagen drar man så til Lake Naivasha og Lodgen for innkvartering og middag.

   


Dag 2
Etter en god natt søvn og frokost med utsikt over den lille innsjøen, er det tid for å besøke Hells gate(Helvetes port). Her blir man møtte av guiden som skal ta oss med på sykler inn i parken for å oppleve litt av dette områdets spesielle natur og fjell-/ klippeformasjon. I tillegg til sykkelturen inn, blir det en 1,5 timers fottur med guide, som kan fortelle litt om området og dets spesialiteter. Det er dessuten muligheter for å få "bade" i en av de varme kildene som fines her. (I området finnes dessuten en av de 2 Geotermiske kraftstasjoner som er i Afrika). Lunsjen fra de medbrakte lunsjpakkene nytes i løpet av tiden her i Hells Gate, før retur tilbake til inngangen for innlevering av sykler. På ettermiddagen blir det tid til et båttur på selve Lake Naivasha, og muligheter for å gå i land på Cresent Island for en liten fottur og se på dyrelivet. Retur tilbake til Lodgen på seint ettermiddag for middag og overnatting.


Dag 3
En god frokost og litt avslapping. Det er muligheter for å rusle litt rundt i området ved innsjøen for å se på dyrene inne i dette conservancy. Dersom man ønsker en liten båttur på innsjøen kan dette også organiseres.
Ca. kl. 11.00 tar man farvel med det hyggelige personellet ved campen, og setter kursen for Masai Mara med medbrakte lunsjpakker. Turen til lodgen/campen i Masai Mara tar ca. 4 timer, og man gjør de stopp man ønsker underveis, samt at lunsjen nytes. Ved ankomst Mara blir det fotosafari på vei inn til lodgen/campen. Ved solnedgang sjekker man inn og slapper litt av før en god middag. Man får tid til å reflektere litt over de første dagers begivenheter og opplevelser.  

   


Dag 4 - 6
Dagen benyttes til fotosafarier i området, enten i reservatet eller i conservancy som ligger opp til Masai Mara nasjonale reservat. Masai Mara er det området som har den største variasjonen av dyr i Kenya, og i perioder er fylt opp med migrasjonen av gnu og sebra fra Tanzania (Juli - september). Under dagene blir det både muligheter for å besøke og bli kjent med masaikulturen, fotturer, ballongsafari(ekstra kostnad) samt fotosafarier.


Dag 7
Etter tre dager i Masai Mara sier vi farvel til de gode vennen vi har fått blant betjening på lodgen/campen vår, og setter kursen tilbake til Nairobi. Ved ankomst Nairobi blir det lunsj på Karen Coffee Garden, før et besøk ved selve muset for å bli litt kjent med historien til Karen Blixen. Deretter avsluttes opplegget ut fra hva man så har planlagt videre, hjem, eller til kysten for badeferie ved det Indiske Hav.

   

  

Stranddel:

Denne safarien kan kombineres med dager ved stranden både i Kenya, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius. Valget av stranddel vil avgjøre eventuelle behov for en natts overnatting i Nairobi før videre ferd neste dag.

Mombasa:
Dere kan fly fra Masai Mara direkte til Ukunda Airport sør for Mombasa og benytte dere av et av de mange hoteller vi kan tilby der.
Dersom dere ønsker et hotell nord for Mombasa eller lenger nord på kysten vil det være fly på ettermiddagen til aktuell flyplass. Her er det transfer til deres valgte hotell.
Oppholdet ved hotell langs kysten av Kenya er basert på alternativer fra halv pensjon til "all inclusive".

Zanzibar:
Ved stranddager her er det fly til Zanzibar samme ettermiddag som dere kommer tilbake fra safarien. Flyturen tar ca. 1,5 time og dere ankommer hotellet på kvelden, tidsnok for middag. Oppholdene her er basert på BB, halv pensjon, full pensjon eller "all inclusive" ut fra hva valgt hotell kan tilby.

Seychellene - Mauritius:
Ved dager på Seychellene eller Mauritius vil det være behov for en overnatting i Nairobi. Dere vil etter retur fra safarien ha hele ettermiddagen til mulige aktiviteter i Nairobi. Dere vil ha tilgang til bil med sjåfør/guide som vil bistå dere ut fra deres ønsker. På kvelden vil dere bli kjørt til en av Nairobis beste restauranter for en bedre middag med drikke. Transfer tilbake til hotellet for overnatting. Etter frokost neste dag blir dere kjørt til flyplassen for fly til Seychellene - Mauritius. Her er det ved ankomst transfer til deres valgte hotell/leilighet.
Dag 7 ...... Nyt dagene med sol og varme i vakre omgivelser. 


     

                                                
                                     

Siste dag  Benytt anledningen til å ta et siste morgenbad og nyte roen og utsikten fra frokostbordet før hjemreisen. Etter utsjekking kan bagasjen kan settes i resepsjonen inntil transfer tilbake til flyplassen for natt fly tilbake til Norge. Måltider på flyet. 
Ankomst Norge neste morgen.  

Inkludert i opplegget: 

  • Fly Norge til destinasjonene t/retur
  • Safariopplegg som beskrevet på angitte lodger(på 4-5* Camp/lodge) - inklusiv aktiviteter som ønskes. 
  • Bush frokost
  • Engelsktalende profesjonell guide/sjåfør
  • Fotosafarier og aktiviteter i henhold til programmet
  • Alle parkavgifter
  • Visumkostnader til Kenya
  • Alle nødvendig transport til/ fra flyplass og hotell
  • Lunsj i Nairobi, samt middag for de aktuelle stranddestinasjoner
  • Stranddel ut fra ønsket sted og antall dager


Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!