fredag, desember 15, 2017
P7090191
amboseli tortilis
IMG 0236
Horizontal 0021
Horizontal 0027
Horizontal 0057

Klassisk Kenya Opplevelse


Safari i dyrenes rike - fra regnskog til savanne

Reiseopplevelse skreddersydd for deg som har store krav til opplevelse og kvalitet.

Her vil man kunne slappe av, se på det varierte dyrelivet som Kenya kan tilby, få tid til å absorbere inntrykkene underveis. Videre få dere muligheter til å treffe Masaiene på nært hold og bli litt kjent med dem.


Dag 1    Oslo – Nairobi
Avreise fra Oslo på ettermiddagen til Nairobi. Måltider på flyet.


Dag 2    Nairobi - Mt Kenya
Ankomst Nairobi tidlig morgen. Etter å ha passert pass-, visum- og bagasjekontrollen, blir dere tatt imot i ankomsthallen av Kenor Safaris hyggelige ansatte i Nairobi. Han vil orientere dere litt om den forestående turen og så starter dere på deres afrikanske  safari. I dag setter dere kursen mot Mount Kenya som ligger ca. 2,5 timer (250 km) fra Nairobi. Mt. kenya er det høyeste fjellet i Kenya og sees på gode dager med sine snødekte topper. Området rundt er ett av de mest fruktbare områdene i Kenya og man finner plantasjer for te, kaffe og ananas. Ved ankomst er det hyggelig mottakelse og innsjekk. På ettermiddagen blir det en fottur inn i regnskogen sammen med væpnet ranger og en guide. Overnattingen blir på Lodgen med full pensjon. Selve lodgen ligger på 2194 meter og er omgitt av regnskog. Lodgen har også en stor veranda som har utsikt mot vannhullet hvor det aldri er en kjedelig stund. Området er kjent for å ha bra dyreliv som elefant, bøffel og neshorn.

     


Dag 3    Mt Kenya - Lake Nakuru
Dere setter kursen mot Rift Valley og Lake Nakuru. Etappen er på ca. 190 km og tar ca. 3 timer. Ved ankomst Lake Nakuru blir det lunsj på lodge før en fotosafari i parken om ettermiddagen. Parken ligger rundt den vakre Lake Nakuru, med mer enn 400 fuglearter i tillegg til et variert dyreliv. Lake Nakuru nasjonalpark er lokalisert rundt innsjøen og er en av de få inngjerdede parkene i Øst Afrika. Middag og overnatting på Lodge. Full pensjon.
Lake Nakuru National park tilbyr en utrolig game drive hvor man kan se blant annet flamingoer og det sjeldne hvite neshornet. Parken har over 450 ulike fuglearter og sjøen dekkes  til tider av rosa flamingoer. Når millioner av fugler samles ved innsjøen setter det preg og farge på omgivelsene. Det er også en overflod av pelikaner og Marabu storker som livnærer seg av alger i innsjøen. Lake Nakuru parken er et reservat for snart utrydnings truede dyrearter som hvit og sort neshorn så vel som Rotschild giraffen. Man kan også se rovdyr som leopard og løve.

    


Dag 4     Lake Nakuru – Masai Mara
Om morgenen etter frokost starter dere på turen til Masai Mara. Det blir fotosafari på vei inn til lodgen/campen etter at dere har sjekket inn ved parkinngangen. Det er lunsj på lodgen/telt camp ved ankomst før man om ettermiddagen foretar en fotosafari i Masai Mara. Dette er det området i Øst-Afrika med størst konsentrasjon av dyr. Måltider og overnatting på lodge.
Masai Mara er den mest berømte delen av Kenya, grunnet sitt unike dyreliv innenfor nasjonalparkens område. Parken er blant annet kjent for de store dyrevandringene som skjer hvert år fra juni til september/oktober, når millioner av sebra og gnu kommer opp fra de store slettene i Serengeti til elevene og vannmulighetene i Masai Mara. Som navnet tilsier er man nå midt i Masaienes originale tilholds område, og det vil bli muligheter til å stifte nærmere bekjentskap med dem i løpet av oppholdet i Mara. Om kveldene er det ofte underholdning i fellesområdet på lodgen, alt fra afrikansk danse- og akrobatikkshow til kulturinnslag og informasjon.


Dag 5 - 6 Masai Mara 
Dagene tilbringes i parken med fotosafari, enten formiddags- og ettermiddags safari, eller heldagssafari. Ved heldags fotosafari så bringes lunsjen med i bokser og inntas underveis. Et populært alternativ er å legge til en luftballongsafari, hvor dere får sett Masai Mara i sin prakt ovenfra. En slik safari gjøres tidlig på morgenen før frokost, før man fortsetter med fotosafarien som beskrevet ovenfor. (Pris på forespørsel).  Måltider og overnatting på lodge. Full pensjon.

   


Dag 7     Masai Mara- Nairobi
Etter en god frokost returnerer dere tilbake til Nairobi, forhåpentligvis mettet av opplevelser. Fremme i Nairobi blir det lunsj, før dere transporteres til flyplassen for fly til deres neste destinasjon. Om ønskelig kan det legges inn et besøk til Karen Blixen museet eller en middag på en av Nairobis beste restauranter for "fine wining& dining".

Etter en safaritur, er noen dager ved Det Indiske Hav fristende, hvor dere har mange aktivitetsmuligheter, fra dagsturopplegg, snorkling/ dykking, dyphavsfiske og andre aktiviteter.


   

   

Stranddel:

Denne safarien kan kombineres med dager ved stranden både i Kenya, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius. Valget av stranddel vil avgjøre eventuelle behov for en natts overnatting i Nairobi før videre ferd neste dag.

Mombasa:
Dere kan fly fra Masai Mara direkte til Ukunda Airport sør for Mombasa og benytte dere av et av de mange hoteller vi kan tilby der.
Dersom dere ønsker et hotell nord for Mombasa eller lenger nord på kysten vil det være fly på ettermiddagen til aktuell flyplass. Her er det transfer til deres valgte hotell.
Oppholdet ved hotell langs kysten av Kenya er basert på alternativer fra halv pensjon til "all inclusive".

Zanzibar:
Ved stranddager her er det fly til Zanzibar samme ettermiddag som dere kommer tilbake fra safarien. Flyturen tar ca. 1,5 time og dere ankommer hotellet på kvelden, tidsnok for middag. Oppholdene her er basert på BB, halv pensjon, full pensjon eller "all inclusive" ut fra hva valgt hotell kan tilby.

Seychellene - Mauritius:
Drømmer du om urørt natur og fantastiske kritthvite strender? Da skal du velge Seychellene eller Mauritius. Kombiner gjerne flere av Seychellenes vakre øyer. 
Ved dager på Seychellene eller Mauritius vil det være behov for en overnatting i Nairobi. Dere vil etter retur fra safarien ha hele ettermiddagen til mulige aktiviteter i Nairobi. Dere vil ha tilgang til bil med sjåfør/guide som vil bistå dere ut fra deres ønsker. På kvelden vil dere bli kjørt til en av Nairobis beste restauranter for en bedre middag med drikke. Transfer tilbake til hotellet for overnatting. Etter frokost neste dag blir dere kjørt til flyplassen for fly til Seychellene - Mauritius. Her er det ved ankomst transfer til deres valgte hotell/leilighet.

Dag 8 ...... Nyt dagene med sol og varme i vakre omgivelser. 
Siste dag  Benytt anledningen til å ta et siste morgenbad og nyte roen og utsikten fra frokostbordet før hjemreisen. Etter utsjekking kan bagasjen kan settes i resepsjonen inntil transfer tilbake til flyplassen for natt fly tilbake til Norge. Måltider på flyet. 
Ankomst Norge neste morgen. 

Ta en titt på denne linken for justert opplegg med en ekstra natt ved Lake Naivasha i kombinasjon med Mombasa
    
Inkludert i opplegget:

 • Fly tur/retur Norge-Nairobi økonomi/business klasse
 • All transport til og fra flyplass med autoriserte transport biler
 • Alle parkavgifter til nasjonale ressursområder
 • Privat safaribil med vår egen sjåfør/guide
 • 1-2 fotosafarier pr. dag
 • Besøk ved lokale landsbyer  
 • 6 netter privat safari med egen guide og 4x4 landcruiser: 
 • 1 bush og regnskog walk og Sundowner inkl.
 • 1 fl. vann pr. person ved fotosafarier
 • Besøk Masai Boma og fottur med masaier
 • Bush frokost og middag
 • Visumkostnader til Kenya
 • Stranddel ut fra ønsket sted og antall dager


Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!