fredag, desember 15, 2017
P7090191
amboseli tortilis
IMG 0236
Horizontal 0021
Horizontal 0027
Horizontal 0057

Godt voksen - Kenya fjell, safari og sjø

 

14 dager fjell, kultur, dyr og sol

Denne gruppeturen er tilrettelagt for godt voksne som ønsker en opplevelse av kultur, dyr, litt aktivitet, historie og dager med sol og varme.

Opplevelsene står i kø fra skolebesøk, fottur i regnskog, naturopplevelser, fotosafarier og avslappende dager til sol og varme dager ved det Indiske hav. Med en erfaren norsk reiseleder vil turen bli et minne for livet. Opplegget er gjennomført flere ganger med grupper som har gledet seg hver dag underveis.


Dag 1   Norge – Nairobi
Avreise fra Norge på ettermiddagen til Nairobi. Måltider på flyet.


Dag 2   Nairobi – Mt. Kenya
Ankomst Nairobi tidlig morgen. Etter å ha passert pass-, visum- og bagasjekontrollen blir vi tatt imot i ankomsthallen av Kenor Safaris ansatte i Nairobi. I dag setter vi kursen mot Mount Kenya ca. 3 timers kjøring. Mt. Kenya er det høyeste fjellet i Kenya med sine snødekte topper. Området rundt er ett av de mest fruktbare områdene og man finner plantasjer for te, kaffe og ananas. Det blir en tur innom en liten landsby kalt Muragara, hvor vi vil besøke den lokale barne- og ungdomsskolen for å bli kjent med elever, lærere og skolesystemet i Kenya.
Deretter fortsetter vi videre til lodgen og ankommer denne ca. kl. 13.30. Her er det innsjekk, lunsj og avslapping. Selve lodgen ligger på 2194 meter og er omgitt av regnskog. Lodgen har også en stor veranda som har utsikt mot vannhullet, hvor det aldri er en kjedelig stund. Området er kjent for å ha bra dyreliv som elefant, bøffel og neshorn. På ettermiddagen blir det en fottur inn i regnskogen med væpnet ranger og guide som vil orientere om dyre- og fuglelivet, samt regnskogens planter. Resten av kvelden til avslapping. Overnattingen blir på Lodge/Tented Camp på full pensjon.

   


Dag 3   Mt.Kenya  - Sirimon rute
Etter en tidlig og god frokost kjører vi til Mt Kenya kl. 08:00. Ved ankomst blir det en kort briefing om turen og vegetasjon rundt området. Deretter vi får lunsjpakker med oss og setter i gang. Vi går i rolig tempo opp fjellet gjennom ulike «vegetasjonssoner», fra bambus skog, hagenia trær til lyng trær med flott utsikt over Abardare. Underveis nyter vi skog av fugleliv og vakkert natur. Etter ca. 3 timer er det tid for lunsj på et egnet sted med flott utsikt. Etter lunsj er det retur tilbake til park inngangen hvor våre sjåfører venter på oss.
Ettermiddag til avslapping på balkongen på Lodgen, mens man ser på dyrene som besøker vannhullet. En god middag med ”godt bekjentskap” gjør kvelden flott og altfor kort. Full pensjon. Denne dagsturen passer til de som er interesserte i å se de fascinerende vegetasjonssoner av ekvatoriale fjellet og tilhørende rikt dyre- og fugleliv. Alternativ mulighet er en dags fotosafari Ol Pejeta Conservancy.

   


Dag 4   Mt.Kenya  – Amboseli 
En meget tidlig frokost før avreise tidlig morgen (kl. 07.30). Dagens bestemmelses punkt er Amboseli nasjonalpark. Etappen er på ca. 450 km, og vi gjør et stopp i Nairobi med lunsj på Karen Coffee Garden. Dersom tiden tillater det blir det dessuten et besøk på Karen Blixen Museum, før ferden går videre til vår lodge i Amboseli. Det blir fotosafari på vei inn til lodgen. Vi ankommer lodgen idet solen går ned over horisonten. Her er det innsjekk og middag, og ikke minst en god avslapping etter en lang dag. Overnatting på Lodge/Tented Camp på full pensjon.
Amboseli ligger rett nord for Mt. Kilimanjaro på grensen til Tanzania. Amboseli ble etablert som reservat allerede i 1968 og som nasjonalpark i 1974. Parken dekker et område på ca. 392 km2 og er en del av det større Amboseli økosystem. I tørkeperioden finner man her et meget rikt dyreliv grunnet områdets tilgang på vann og "sump" område. Nasjonalparken inneholder 5 forskjellige faunaer med dyreliv og har også et vannbasseng som nå er tørt. Imidlertid vil man i de store regntidene kunne oppleve innsjøen, Lake Amboseli. Parken ligger ved foten av Kilimanjaro og er mest kjent for sine elefanter og fugleliv. Området har i sesonger store "sumpområder" og er et av de fineste områder for å ta bilde av de store dyrene. Dette er Maasai land, det stolte nomadefolket som har levd i harmoni med naturen i århundre. Gamedrive/fotosafari i området gir en muligheter til å kunne se både løve, gepard og bøffel så vel som et rikt antall antiloper.


Dag 5 - 6     Amboseli  
Dagene tilbringes i parken med fotosafari enten formiddags- og ettermiddags safari, eller heldags safari. Ved heldags fotosafari så bringes lunsjen med i bokser og inntas underveis. Dere vil også få besøke en Masai Boma for å bli bedre kjent med Masaienes kultur og levemåte. Det blir dessuten en Sundowner på en liten ås topp med vakker utsikt ut over Amboseli og med et solrødfarget Mt. Kilimanjaro.  Full pensjon på Lodge/Tented Camp.

   

   


Dag 7    Amboseli - Tsavo West
Etter en god frokost fortsetter vi videre sørover til Tsavo West ca. 2-3 timers kjøretur unna. Underveis blir det en liten avstikker til Msima Springs for å se på et vannoppkomme og fiske livet i denne lille innsjøen. Videre til lodgen hvor vi sjekker inn og slapper av før ettermiddags safari i parken. Lodgen ligger vakkert til ved et vannhull, slik at i stedet for å lete etter dyrene i området, kommer de til oss for å drikke ved vannhullet. En flott avslutning på opplevelsesrike dager på farten. Middag og overnatting på Lodge/Tented Camp basert på full pensjon.
Tsavo Øst og Vest, sammen med det private området ved Taita, danner en av verdens største nasjonalpark områder. Området fungere som en mal på nasjonalparker i forhold til dyreliv og plantelivet, natur og inndeling. Området ligger midtveis mellom Nairobi og Mombasa, delt av hovedveien. Dyrelivet i denne parken inkluderer blant annet store flokker av elefant og løver. Litt mer sjelden er arter er "fringed-eared orryx, klipspringer, striped hyena og caracal". Sør for parken er et privat naturområde med vakre innsjøer og vannhull, som sikrer en variasjon i arter av dyr i området.  Weaver birds  og deres fasinerende reir finner man overalt i parken, så vel som Fisher`s starling, hornbills og parrots. Området kjennetegnes også av den røde jorden med vulkansk opprinnelse og ‘’røde’’ elefanter- fargen som kommer fra den jernholdige røde jorden.


Dag 8    Tsavo West- Mombasa  
Etter en god frokost ved lodgen, fortsetter dere videre til Mombasa. Her venter oss sol, palmesus og noen fine dager ved havet med avslapping. Overnatting på et flott strand hotell på Diani Beach - en av Afrikas vakreste strender.


Dag 9-12   Mombasa
Dagene til eget bruk ved hotellet. En av dagene blir det liten guidet tur til byen. Første stopp blir Fort Jesus, hvor dere får en omvisning og blir fortalt litt om dette fortets historie. Omvisningen innbefatter også en liten runde ned til den gamle bydelen av Mombasa, med sine trange gater og arabisk/afrikansk kultur og lukter. Deretter forsetter dere til Akamba Craft Village for en liten titt (et sted for håndverksproduksjon av suvenirer). Resten av dagen tilbringes ved hotellet med soling og avslapping. 
På siste kvelden avslutter vi med bedre middag på Ali Babors Restaurant. Overnatting på hotellet basert på halv pensjon/all inclusive.
Det er mange aktivitetsmuligheter ved kysten for den som ønsker å bruke dagene litt aktivt. Under oppholdet i Mombasa har den golfinteresserte dessuten gode muligheter til noen runder på internasjonale 18 hulls baner.

     

   


Dag 13   Hjemreise
I dag er det klart for hjemreise. Etter utsjekk og avslapping fram til ettermiddagen er det transport til flyplassen. Her er det innsjekk på fly til Nairobi. Ved ankomst Nairobi er det videre med nattfly til Norge. Måltider på flyet.


Dag 14    Norge
Ankomst Norge neste formiddag.

   

  

Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!