fredag, desember 15, 2017
NAS470
DSC 2908

Chobe og Okavango fra Victoria Falls

Førsteklasses 13 dagers safariopplevelse i de 2 store i Botswana

Opplev alt fra naturopplevelsene ved Victoria Falls, elefantflokker i Chobe, elvecruise på Zambezi til det berømte Okavango deltaet med sin unike fauna og dyreliv som har så store variasjoner fra årstid til årstid. 

Opplegget passer spesielt for de som ønsker å oppleve variasjoner og med høy standard på service og opplegg.


Dag 1 Oslo – Johannesburg – Livingstone
Det er ettermiddags fly fra Oslo via London til Johannesburg med South African Airways. Måltider på flyet. Ankomst neste morgen.


Dag 2 Livingstone
Man flyr fra Johannesburg til Livingstone i Zambia. Ved ankomst blir vi tatt imot og transportert til Victoria Falls for en guidet «tour of the falls». Etterpå er det transfer over Victoria Falls til Toko Leya, Livingstone. Campen består av 12 telt med mini basseng. Dette er en permanent camp som ligger langs Zambezi-elven, 12km fra selve Victoria Falls. Middag og overnatting.
Uten tvil er Victoria Falls området med fossen et av de vakreste naturopplevelser i verden. Besøkende kan se den vakre og mer en 1700 brede Zambezi idet den stuper ut i det store fallet blant kløfter og skum, 70-110 meter dypt. Kraften i det fallende vannet - estimert rundt 545 million liter per minutt i regnsesongen, sender en sky av vannsprut opp til 500 meter ut i luften, og forsørger en tropisk regnskog året rundt. Denne vann spruten gir navnet til fossen Afrikanske navn, Mosi-oa-Tunya (eller "røyk som tordner"
Vi kan tilby, veldig populært, og helt klart verdt hver krone, "Flights of Angels" - et småfly over fallene. Vi tilbyr også flotte cruise på Zambezi River, et solnedgangs cruise er å anbefalte. Elefant ridning.
Rafting; For de som ønsker litt spenning kan man tilby rafting i Zambezi nedenfor fossefallet. Dette er blant de mest utfordrende rafting elvene i verden. Flere selskaper tilbyr nå en eller to dagers turer på et stykke av elven, mens andre kan ta en hel uke på elven mot elvemunningen i Lake Kariba.

  


Dag 3, 4 og 5   Småfly til Linyanti Discoverer Camp-Lynyanti-Concession
Om det er tid så er det mulig med en aktivitet på morgenen. Dere vil bli transportert og fly med små fly til Mwanga Nkumbula International flyplassen i Kasane. Fly over Kazangula grensen, et punkt hvor de fire landene møtes, Botswana, Zambia, Zimbabwe og Namibia. Dere stopper ved
Kasane for elvecruise på Chobeelven, safari i Chobe Nasjonalpark.
Chobe River båtcruise, Chobe National Park
Nyt en rolig skyggelagt båt cruise langs Chobe River, med en lett lunsj. Mulighet til å observere puku, enorme flokker av elefant, mange vannhull med flodhest og store krokodiller, samt andre generelle dyr og mangfoldig fugleliv.
Etter cruise, avgang Kasane med fly til privat Linyanti konsesjon for ditt opphold på Linyanti Discoverer Camp. Mangfoldet av naturtyper i dette området er et paradis for en utrolig mangfold  av dyreliv og fuglearter


Dag 6, 7 og 8    Khwai Discoverer camp - Okavango Delta Botswana
Etter frokost og morgen aktivitet er det transport til Khwai Discoverer Camp med fly. Her blir dere i 2 netter. Campen er ferdig oppsatt da vi kommer. Campen tilbyr fotosafari på dag og natt, gå safari (walking safari), kultur opplevelser av de gamle Bushman ved Khwai village og kajakkutflukter. Oppholdet er med full pensjon og alle aktiviteter er inkludert. Overnatting på Semi-permanente Khwai Discoverer Camp.


Dag 9, 10 og 11  Jacana Camp, Jao concession, Okavango Delta.
Fly fra Maun til Jacana Camp, Okavango delta. Jacana Camp ligger i den private Jao konsesjonene på grensen til Moremi Game Reserve i Okavango Delta. Jacana Camp er en ekte "Okavango Delta water camp", beliggende på en øy omkranset av våtmarksområder med papyrus, vannliljer og de uroligste fargerike fugler. Slettene utenfor oversvømmes helt i regnsesongen hvor man da benytter båt til/fra campen istedenfor bil; et område med utrolig rik dyre- og fugleliv. Jacana camp består av 5 store telt bygget på påler, men en fantastisk utsikt mot Okavango deltaet. Aktiviteter på Jacana Camp inkluderer Mokoro (lokalbygget båt som kan minne litt om en kano) turer og safari til fots i Okavango Delta året rundt, samt safari i 2 x 10-seter åpen 4x4 Land Rover (maks.7 passasjerer)

  


Dag 12  Jacana -Maun
Etter en morgen frokost så blir dere transportert og små fly til Maun. Fly fra Maun til Johannesburg. På kvelden er det natt fly hjem.


Dag 13 Oslo
Ankomst Oslo for ettermiddagen
  
Opplegget inkluderer:
• Fly Oslo – Johannesburg – Livingstone - Maun - Johannesburg – Oslo
• 1 natt på Toka leya Camp. Mosi-oa-Tunya National Park, all inklusive 
• 3 netter Jacana Camp all inklusive
• 3 netter Khwai Discoverer Camp, all inklusive
• 3 netter på Linyanti Discoverer Camp, all inklusive
• Alle transporter til og fra Lodger og camper og flyplass som beskrevet

                                              

                                              

Ta kontakt med Kenor Safaris for mer detaljert informasjon og kostnader ut fra ditt reisetidspunkt og antall deltakere. Kontakt oss på e-post, telefon eller kom innom vårt kontor.