fredag, desember 15, 2017
Bilde 117
Bilde 100
Bilde 106
Bilde 112

Machame ruten (Wiskey)

Machame ruten

Denne ruten er lengre enn Marangu, men vakker med sin variasjon i natur og terreng. Turen starter sør for toppen og går opp mot vest, for deretter og traversere sør fot toppen og bestige fjellet fra øst.

Ta en titt på linken for mer detaljert informasjon

Inkludert:

 • Vår egen engelsktalende hoved guide med over 480 bestigninger og hjelpeguider
 • Private bærere og kokk på Kilimanjaro
 • Overnatting som beskrevet i program
 • 3 netter hotell i Moshi - BB
 • Avslutningsmiddag
 • 6 dagers bestigning - full pensjon
 • 5 netter i gode fjelltelt på Kilimanjaro
 • Måltider som beskrevet i program
 • Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke
 • Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro
 • Mobilt bio-toalett
 • All transfer i Tanzania
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • 24 timers vakttelefon

6 dagers vandring fra Moshi, 4,5 dager med stigning og 1,5 dager med nedstigning.
Lengde 100km totalt, 62 km til toppen. 38 km nedstigning fra topp høyden( 4,405m), 3,915m nedstigning til Machame porten( 1,490m) til Uhuru Toppen (5,895m) og nedstigning til Mweka porten (1,980m)

Beskrivelse
Machame er en vakker rute opp til Kilimanjaro, som lar deg få oppleve den sørvestlige og sørlige siden av fjellet, da du går opp en veg og kommer ned en annen. Alt ditt utstyr bli tatt hånd av bærere og kokker tilbereder alle dine måltider. Men i motsetning til Marangu ruten hvor du sover i hytter, sover du på denne ruten i telt(telt er inkludert), og blir satt opp av bærerne for deg. Middag blir servert i egne spisetelt. Dette gjør at Machame ruten, også referert til som ”Whiskey” ruten er bedre de litt eventyrlystne. Man blir også belønnet med bedre utsikter en på Marangu ruten. Fra sen ettermiddags solnedgang på Shira, til Kibos store vegg Barranco. Det er utrolig flotte utsikter hele veien. Denne ruten er vanligvis gjort unna på 6 dager, og dette hjelper til mot akklimatiseringen. Denne ruten tar deg med høyt til Lava tårnet (4630m) på dag nummer 3 for å så ta deg ned for en overnatting på Barranco leiren( 3950m). Denne klatringen og nedstigningen er hemmeligheten for å bli akklimatisert, og er mye av grunnen til at denne rute har en så høy suksess rate. Ankomst på Kilimanjaro eller Dar es Salam flyplass, der blir du møtt og transportert til Springland Hotell eller et lignende hotell i Moshi for en overnatting. Du kan starte din tur opp mot toppen alle dager hele året.


Bestignings program
Dag 1

Moshi (915m) til Machame porten(1,490m) til Machame leiren (2,980m)
18km, 5-7 timer
Din dag starter tidlig med en briefing, etterfulgt med frokost og en 50 min kjøretur fra Moshi til Machame landsbyen( 1490m)Der pakker deres guider og bærere alt deres utstyr. Du vil motta en lunsj pakke, og du kan også få kjøpt noe å drikke i byen. Om veien er veldig gjørmete, kan det være umulig å kjøre frem til Machame porten. I dette tilfelle, vil det ta dere en time å gå de 3km inn til porten. Etter å ha registrert dere på kontoret i parken starter dere på stigningen og kommer direkte inn i regnskogen. Mye regn på denne siden av fjellet vil ofte gjøre stien til en våt og glatt opplevelse, så godt fot tøy, vandre staver og gamasjer kan komme til hjelp. Du  kommer til å nyte en lunsj ca. halvveis og ankommer Machame camping om ettermiddagen. Bærerne vil ankomme før deg og sette opp teltet. På kvelden vil bærerne koke drikke og vaskevann, mens kokken forbereder middag. Temperaturen på natten kan gå under frysepunktet på Machame leiren.

   


Dag 2
Machame leiren(2,980m) til  Shira leiren(3,840m)
9km, 4-6timer.
Du våkner til en tidlig frokost. Første etappe er på 1 time gjennom skogen, og påfølgende 2 timer i dalsøkk. Etter en kort lunsj og hvile, fortsetter du opp den steinete åsen opp på Shira platået, hvor du kan se Kilimanjaros vestre kløft med sine utrolige isflak. Noen ganger er denne vestre veggen drapert med store issvuller. Du er nå vest for Kibo på den andre siden av fjellet en på Marangu ruten. Etter en kort vandring vestover, kommer du frem til Shira leiren. Bærerne vil koke vann til drikke og vasking før servering av middag. Denne natten blir veldig kald, med temperaturer under 0 grader.


Dag 3
Shira leiren( 3,840m) til Lava Tårnet(4630m) til Barranco leiren(3,950m)
15km,7 timer. 
 Etter frokost, vil du vandre øst på en bratt sti over høy vegetasjon mot Kilimanjaros masse .Etter flere timer vil du vandre gjennom steinete landskap for å komme fram til den prominente landemerke Lava tårnet på 4630m. Denne store levningen av Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet er flere hundre meter høyt. Og stien passerer rett nedenfor. Man kan også, de som føler seg ekstra sterke gå til toppen av tårnet. Etter en lunsj på Lava tårnet, så er det nedstigning i 2 timer til Barranco leiren 3950m. Det er store muligheter for å ta spektakulære bilder på denne turen, spesielt om veggene er fulle av is. Barranco leiren ligger i dalen nedenfor "veggene", som gir deg en minnerik solnedgang mens du venter på din middag. På denne dagen, vær forsiktig og se etter tegn på høyde syke.

    


Dag 4
Barranco leiren( 3,950m) til Barafu leiren(4,550m)
13km, 8 timer.
Etter å ha tilbrakt en natt under den store Barranco veggen, så klatrer du denne store hindringen som er lettere en du skulle tro, og du kommer ut rett under Heim isbreen. Du kan nå begynne å forstå hvor vakker Kilimanjaro virkelig er. Så går ruten videre ned gjennom Karanga dalen og over til Mweka ruten som vil være den nedstigende ruten. Du har nå fullført den sørlige delen som gir deg utsikter av toppen fra mange ulike vinkler. Nå er alles øyne kun på toppen, så ta til venstre og opp for 1 time til ankomst Barafu. Den siste vannet på ruten er i Barafu dalen. Det er ikke noe vann i Barafu leiren, selv om Barafu er swahili for is. Den berømte snøen i Kilimanjaro  ligger høyt over leiren. Ditt telt vil bli satt opp på en trang og steinete kam, så pass på og gjør deg kjent med terrenget før det blir mørkt for å unngå noen ulykker. Legg frem og forbered varme klær for din klatring til toppen. Dette inkluderer hodelampe og batterier til kamera, å for å unngå at vannet fryser, benytt deg av en termos. Gå å legg deg innen kl 19.00 for å få noen timers god søvn.


Dag 5
Barafu leiren(4,550m) til Uhuru Toppen(5,895m) til Mweka leiren(3,100m)
7km opp, 23km ned. 8 timer opp, 7-8 timer ned.
Du vil våkne opp 23.30 og etter varm te og litt kjeks så er det ut i natten. Din 6 timer lange klatring nordvest mellom Rebman og Ratzel Glazier-ene til Stella punktet på kanten av krateret er den mest utfordrende delen for de fleste. På Stella pungtet(5685m) stoppes det for en kort pause og sjansen til å se en fantastisk soloppgang. På dette punktet så går man den siste biten samme ruten som Marangu, men ikke stopp her for lenge, da vil det være ekstremt vanskelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og utmattelse. Avhengig av vær og vind kan det være snø på den gjenværende turen langs kanten til Uhuru toppen. På toppen kan du nyte din prestasjon, og vite at dette er en dag du vil huske resten av ditt liv. Etter 3 timer nedstigning fra toppen tilbake til Barafu leiren, vil du få en velfortjent men kort pause. Samle sammen alt ditt utstyr, og start på nedstigningen til Mweka leiren(3100m). Denne leiren er i den øvre skogen, så det kan forekomme regn på ettermiddagen. Middag og vaskevann vil bli forberedt, og det vil bli solgt flaskevann, mineralvann, sjokolade og øl.

   


Dag 6
Mweka leiren(3,100m) til Mweka porten(1980m) til Moshi(890m)
15km, 3timer. Skog.
Etter en velfortjent frokost, er det en kort men vakker tur tilbake til park inngangen til parken. Ikke gi bærerne noe tips før alt utstyret har kommet trygt ned til området, men ikke glem å gi dem tips. Ved Mweka inngangen kan du signere i registeret. Dette er også stedet hvor de som klart å nå toppen mottar sine diplomer. De som nådde Stella punktet får utstøtt grønne sertifikat og de som nådde helt frem til Uhuru toppen får av gull. Fra Mweka fortsetter dere ed til landsbyen, muligvis en 3km gjørmete vandring.(tar ca.1 time). I Mweka landsbyen blir du servert en deilig varm lunsj, og så blir du transportert tilbake til Moshi/Arusha for en etterlengtet dusj og komfortable natt på hotellet.
Så er det transport til flyplassen for andre destinasjoner i Tanzania eller Kenya. Strendene i Zanzibar er en god måte å hente seg inn igjen på. Vi kan også tilby safari rundt Moshi og i områdene rundt Kilimanjaro til en bra pris.


Ekstra dag for akklimatisering kan du legge inn ved å bruke 2 dager på turen mellom Barranco leiren og Barafu. Hvis du velger dette alternativet, vil du vandre fra Barranco leiren over den store Barranco veggen, og ned til en leir i Karanga dalen på dag 4. Det er vann i denne leiren, så på dag 5  vil turen gå fra Karanga leiren til Barafu leiren. Du vil nå toppen på dag 6 og nedstigningen på dag 7


 

Dag 8
Mweka leiren(3,100m) til Mweka porten(1980m) til Moshi(890m)
15km, 3timer. Skog.
Etter en velfortjent frokost, er det en kort men vakker tur tilbake til park inngangen til parken. Ikke gi bærerne noe tips før alt utstyret har kommet trygt ned til området, men ikke glem å gi dem tips. Ved Mweka inngangen kan du signere i registeret. Dette er også stedet hvor de som klart å nå toppen mottar sine diplomer. De som nådde Stella punktet får utstøtt grønne sertifikat og de som nådde helt frem til Uhuru toppen får av gull. Fra Mweka blir det transport tilbake til hotellet i Moshi for en velfortjent dusj, varm lunsj og avslapping. På ettermiddagen er det avslutningsmøte med guide og bærere og diplomer deles ut, samt bilder tas. Dagen avsluttes med en avslutningsmiddag og praten går livlig om de siste dagers opplevelser og utfordringer. Sengen inntas med minner for livet.

Dag 9
Etter en god frokost og utsjekk er det transport til flyplassen eller til safari destinasjoner i Tanzania eller Kenya. Strendene på Zanzibar er en god måte å hente seg inn igjen på. Vi kan også tilby safari rundt Moshi og i områdene rundt Kilimanjaro.


Kilimanjarobestigningen kan selvsagt kombineres med andre  aktiviteter som safari og strand. Ta en titt på fanen "TANZANIA/SAFARI" for eksempler på mulige safarier - Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!

KENOR SAFARIS - det nordiske selskap med lengst erfaring på Kilimanjarobestigninger (siden 1995) - hvor service og sikkerhet er løftet til et høyere nivå.