fredag, desember 15, 2017
Bilde 117
Bilde 100
Bilde 106
Bilde 112

Marangu ruten (Coca Cola)

 Marangu ruten

”Coca cola ruten”, den enkleste, korteste og mest populære ruten for å bestige Mt. Kilimanjaro. Den kalles dette fordi du kan få kjøpt Coca Cola ved de forskjellige hyttene på veien opp. Ruten går opp fra sør øst og starter på ca. 1800 meters høyde. 

Inkludert:

 •  Vår egen engelsktalende hoved guide med over 480 bestigninger og hjelpeguider
 • Private bærere og kokk på Kilimanjaro
 • Overnatting som beskrevet i program
 • 3 netter hotell i Moshi - BB + en middag
 • 5dagers bestigning - full pensjon
 • 4netter i hytter på Kilimanjaro
 • Måltider som beskrevet i program
 • Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke
 • Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro
 • Mobilt bio-toalett
 • All transfer i Tanzania
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Medlemskap i AMREF Flying Doctors
 • 24 timers vakttelefon
 • 5 dagers vandring fra Moshi, 3,5 dagers klatring og 1,5 dager nedstigning.
  Lengde 32 km/, 64 km rundtur.
  Høyde 4065m nedstigning Marangu Gate( 4,830m til Uhuru Toppen. ( 5,895m og retur)

Beskrivelse
Marangu ruten er den letteste og korteste ruten til Kilimanjaros topp, og er kjent som ” coca cola ruten”. Dette er den eneste ruten på Kilimanjaro med komforten av hytter med solpanel og komfortable senger på alle overnattings leirer. Hyttene er kommunale, og hver køye har en skumgummi madrass og en pute. Det er 60 senger i både Mandara og Kibo hyttene og 120 senger ved Horombo hyttene. Felles bad og rennende vann er tilgjengelig ved de 2 nedre hyttene, men ikke ved Kibo. Enkle latriner for menn og kvinner er tilgjengelig i den nederste leiren. Alle gruppene som skal klatre, som regel fra mange land rundt omkring i verden, spiser sammen i  hytter som alltid skaper en hyggelig og energisk atmosfære. Mineralvann, flaske vann og øl bruker å være til salgs i hyttene. Ta med lokalvaluta i små sedler om du ønsker å kjøpe noe av dette.(prisene blir dyrere jo høyere man kommer). Denne ruten går man vanligvis på 5 dager, men det er også mulig med en ekstra dag for å bli akklimatisert. Du kan bruke denne ekstra dagen på å hvile på Horombo, eller klatre til en leir som ligger under Kibos topp Mawenzi. Du kan starte din vandring hvilken som helst dag på året! Men de beste månedene er januar, februar, august og september. Desember, mars, juli og oktober er også bra.


Dag 1
Moshi(915m) , Marangu Gate(1,830m) , Mandara hyttene(2,740)
7 km og tar 4-5 timer til Montane skogen.
Etter frokost og en brifing fra deres guide, forlater dere Moshi rundt 09.00. Dere blir kjørt i ca. 45 minutter til Marangu inngangen på den østre siden av Kilimanjaro. Registrering i parkkontoret, og starter på turen kl 10.30, inn i regnskogen. Se opp for store eukalyptus trær, fugleliv, og colubus aper. På grunn av lav høyde kan det være både vått og gjørmete, så vandrestaver vil være til hjelp. Shorts og t-skjorte bør være nok, men ha med regntøy og varme klær med deg til enhver tid. Det er stopp midtveis for lunsj, og man ankommer Mandara leiren ved 14.00-15.00 tiden. Pakk ut, slapp av, ta en kaffe eller te. En 15 minutters tur til Maundi krateret er en god måte å komme ut og se omgivelsene, inkludert utsikt over nordlige Tanzania og Kenya. Middag blir servert rundt kl 19.00.

    


Dag 2
Mandara hytter(2,740m) til Horombo hyttene(3,690m).
Du våkner opp til frokost kl. 07.30 og pakker for dagens tur. Drar fra leiren kl. 08.30 og vandrer gjennom regnskog den første timen. Fortsetter opp mot Horombo hyttene (3690m), 11km og 6-8 timer. Det blir stopp halvveis for lunsj, hvor du kan nyte en utrolig utsikt over Mawensi. Ankomst ved Horombo leiren kl 15.00. Derfra kan du se Kibos topp. Så er det hvile, pakke ut og forberede seg på middag. Baderom med rennende vann er tilgjengelig. På dette tidspunktet er det mulig at du begynner å føle effekten av høyden. For å hjelpe til med akklimatiseringen kan du velge å bli en ekstra dag og hvile på Horombo, eller du rusle opp mot Mawenzi til ca. 4 500 meter for så å returnere tilbake til Horombo på ettermiddagen for overnatting.
Dag 3
Horombo hyttene (3,690m), Kibo hyttene (4,695m) 10km, 6-8 timer. Våkner til alpin ørken og frokost som vanlig, men om du står opp ekstra tidlig slik at du kan få noen fantastiske bilder av soloppgangen. Første delen av dagens vandring er gjennom et månelandskap som fører sammen Mawenzi og Kibo. Når du stopper for lunsj, og senere kan du studere toppen Kibo som du om få timer vil bestige. Vær forsiktig og forberedt på tegn for høydesyke. Det er ikke rennende vann i Kibo leiren. Ved siste vannpost mellom Horombo og Kibo fylles vannflaskene.

    


Dag 4
Ankomst toppen. Kibo leiren( 4,695m), Uhuru toppen( 5,985m), Horombo leiren (3,690m).
4 km opp, 14 km ned, 10-15 timer.
Man vekkes ved midnatt, og spiser en lett frokost og foretar de siste forberedelser for turen til toppen. Målet er å klatre før daggry, så du kan nå Uhuru toppen like etter soloppgang. Man forlater leiren rundt 01.00 og det er bratt og muligheter for snø. Gilmans punkt ved kanten av krateret (5861m) ankommes mellom kl 05.00-07.00. Her blir du ønsket velkommen av krateret og dets isflak. Så følger ytterligere 2 timers vandring langs kanten av kraterets kant som tar deg til den sanne toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak innen 09.00. Dette er det høyeste punktet i Afrika, og for å finne en høyere topp må du reise hele veien til Himalaya. Glem ikke å få tatt et bilde på toppen for å vise dine venner der hjemme. Etter toppen begynner nedstigningen til Kibo leiren for en velfortjent lunsj, avslapping og pakke sammen sakene dine. Videre ned til Horombo leiren, hvor det blir middag og litt velfortjent søvn. Begynnelsen på denne turen blir gjort i mørke med hodelys eller lommelykter. Det vil bli veldig kaldt i starten på stigningen, og du vil trenge alle lag med varme klær som du har med deg. Dette er uten tvil den vanskeligste delen av turen. Så gå sakte eller” pole pole”, og vær positiv - så går det nok fint.

    


Dag 5
Horombo leiren (3,690m), Marangu porten (1,830m), Moshi (890m)
18km, 5-7 timer.
Man våkner opp som vanlig, pakker og så er det nedstigning til Mandara leiren. Der blir det lunsj, før man fortsetter videre gjennom skogen og ned til park inngangen, Marangu, hvor ankomsten blir rundt 14.00-15.00. Husk å gi tips til dine guider, kokkene og bærere ved porten da dere forlater dem her. En bil vil hente dere og ta dere med til hotellet i Moshi /Arusha hvor det er tid for feiring! Overnatting på hotell i Moshi.

Neste dag:
Fra Moshi går det videre til flyplassen og derfra til andre destinasjoner i Tanzania eller Kenya. En safari  i Tanzania eller i Kenya kan lett kombineres i tillegg til strendene på Zanzibar  - en god måte å hente seg inn igjen etter å ha besteget Afrikas høyeste fjell.

Ekstra dag for akklimatisering
Du kan ta en ekstra dag i Horombo leiren (3690m). På denne dagen kan du enten hvile eller ta en tur til Mawenzi og returnere til Horombo på ettermiddagen. Dette har positiv virkning for akklimatiseringen, og bli vant til fjellets vær og høyde. Etter denne dagen med pause vil du fortsette opp til Kibo leiren, og på den fjerde dagen ved midnatt starte på turen til toppen.


Dag 8
Mweka leiren(3,100m) til Mweka porten(1980m) til Moshi(890m)
15km, 3timer. Skog.
Etter en velfortjent frokost, er det en kort men vakker tur tilbake til park inngangen til parken. Ikke gi bærerne noe tips før alt utstyret har kommet trygt ned til området, men ikke glem å gi dem tips. Ved Mweka inngangen kan du signere i registeret. Dette er også stedet hvor de som klart å nå toppen mottar sine diplomer. De som nådde Stella punktet får utstøtt grønne sertifikat og de som nådde helt frem til Uhuru toppen får av gull. Fra Mweka fortsetter dere ned til landsbyen, muligvis en 3km gjørmete vandring.(tar ca.1 time). I Mweka landsbyen blir du servert en deilig varm lunsj, og så blir du transportert tilbake til Moshi/Arusha for en etterlengtet dusj og komfortable natt på hotellet.

Neste dag er det transport til flyplassen for andre safari destinasjoner i Tanzania eller Kenya. Strendene på Zanzibar er en god måte å hente seg inn igjen på. Vi kan også tilby safari rundt Moshi og i områdene rundt Kilimanjaro.


Kilimanjarobestigningen kan selvsagt kombineres med andre  aktiviteter som safari og strand. Ta en titt på fanen "TANZANIA/SAFARI" for eksempler på mulige safarier - Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!

KENOR SAFARIS - det nordiske selskap med lengst erfaring på Kilimanjarobestigninger (siden 1995) - hvor service og sikkerhet er løftet til et høyere nivå.
KENOR SAFARIS - det nordiske selskap med lengst erfaring på Kilimanjarobestigninger (siden 1995) - hvor service og sikkerhet er løftet til et høyere nivå.