fredag, desember 15, 2017
Bilde 117
Bilde 100
Bilde 106
Bilde 112

Lemosho ruten

Lemosho ruten - 8 dager

Ruten er øde, usjenert og lite brukt med en vakker vei opptil Shira platået. Over platået kommer du til Kilimanjaros store vestre revne, så følger du den sørlige veien til du når den lettere Barafu ruten.

Inkludert:

 • Vår egen engelsktalende hoved guide med over 480 bestigninger og hjelpeguider
 • Private bærere og kokk på Kilimanjaro
 • Overnatting som beskrevet i program
 • 3 netter hotell i Moshi - BB + en middag
 • 8 dagers bestigning - full pensjon
 • 7 netter i gode fjelltelt på Kilimanjaro
 • Måltider som beskrevet i program
 • Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke
 • Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro
 • Mobilt bio-toalett
 • All transfer i Tanzania
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Medlemskap i AMREF Flying Doctors
 • 24 timers vakttelefon

Dette er en av de få rutene hvor en væpnet park vakt følger med gruppen da det fremdeles er dyr i skogen rundt Lemosho. Dette er en av de lettere ruter til toppen. 8 dager vandring fra Moshi, 6,5 dager stigning og 1,5 dager nedstigning.
Lengde 98 km totalt, 60 km opp, 38 km ned. Høyde 4,065m, 3,915m nedstigning.
Londorosso porten(2,250m) Uhuru toppen(5,895m) og nedstigning til Mweka porten(1,980m)


Bestignings program:
Dag 1
Moshi(915m) Londorosso porten(2,250m) Lemosho(2,000m) Mkubwa leiren(2,750m)
18 km, 4-5 timer. Skog.
Kjør fra Moshi eller Arusha til Londorosso park porten. Herfra er det inn i 4hjuls drevne biler i ca. 45 min til Lemosho. Gå i 3 timer gjennom vakker skogs stier til Mti Mkubwa (stort tre) leiren.


Dag 2
Mkubwa leiren(2,750m) Shira leiren 1(3,500m)
12 km, 5 timer. Semi ørken
Stien blir stadig brattere, og straks åpner store områder seg. Så krysser vi Shira kløften og ned til leiren.

    


Dag 3
Shira leiren 1(3,500m)  -Shira leiren 2(3,840m)
En forsiktig tur over platået og over til Shira leir nummer 2. Det finnes mange mulige turer på platået, som gjør denne dagen god for akklimatiseringen.


Dag 4
Shira leiren 2(3,840m) Lava tårnet(4,630m) Barranco leiren(3,950).
15 km, 7 timer. Semi ørken.
Etter frokost vil du gå øst på en bratt sti mot den høyeste vegetasjonen i Kilimanjaro. Etter flere timers vandring i steinete landskap møter du det prominente landemerket Lava tårnet på 4630. Denne er beviset for Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet og er flere hundre meter høy og stien passerer rett under den. For ekstra kreditt kan du klatre opp. Etter en lunsj stopp i nærheten, er det nedstigning til Barranco leiren (3950m). Her er det mulighet for noen flotte bilder. Leiren ligger i en dal under de mektige fjellsidene. Dette gir deg en mektig solnedgang mens du venter på maten. Vær obs på høydesyke.

   


Dag 5
Barranco leiren(3,900m) til Karanga(4,200m)
7 km, 4 timer. Alpin ørken
Etter frokost fortsetters det opp en bratt fjellrygg til Barranco veggen, og du klatrer opp denne. Det er lettere en man skulle tro. Man kommer ut rett under Heim isbre, du innser nå hvor vakker Kilimanjaro virkelig er. Med Kibos isbre svevende over, stiger du ned i Karanga dalen og til Karanga leiren. Fra leiren kan du se øst og finne Mawenzi spisse topper strekke seg mot den Afrikanske himmelen. Etter en varm lunsj kan du bruke ettermiddagen til å slappe av eller utforske området. Denne dagen er viktig for akklimatiseringen da veien mot toppen nærmer seg.


Dag 6
Karanga leiren(4,200m) Barafu leiren(4,550m)
13km, 8 timer. Alpin ørken,
På morgenen går man mot øst for å krysse sammen med Mweka rute som kommer til å være den nedstigende ruten. Følg venstre mot fjellet og fortsett i 2 timer mot Barafu leiren for en varm lunsj. Det siste vannet på rute er i Karanga dalen, det er ikke vann i leiren ved Barafu. selv om Barafu er swahili for is. Den berømte snøen i Kilimanjaro ligger høyt over leiren. Ditt telt vil bli satt opp på en trang og steinete kam, så pass på og gjør deg kjent med terrenget før det blir mørkt for å unngå noen ulykker. Legg frem og forbered varme klær for din klatring til toppen. Dette inkluderer hodelampe og batterier til kamera, å for å unngå at vannet fryser, benytt deg av en termos. Gå å legg deg innen kl. 19.00 for å få noen timers god søvn.

      


Dag 7
Siste etappe til toppen
Barafu leiren(4,550m) til Uhuru punktet(5,895m) Mweka leiren(3,100m)
7 km opp, 23 km ned. 8 timer opp, 7-8 timer ned. Kan være snø.
Du står opp kl. 23.30 og etter litt varm te og kjeks går du ut i natten. Etter 6 timers klatring nord vest mellom Rebman og Ratzel isbreene når man til Stella punktet (5,685m) på krater kanten som er den hardeste delen av ruten for mange. Her blir det et kort stopp for å hvile og sjansen til å se en utrolig soloppgang. Her fortsetter ruten videre på samme måten som på Marangu ruten. Men stopp ikke for lenge da det kan være vanskelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og utmattelse. På grunn av vær og vind og sesong kan du møte på snø på veien til toppen. På toppen kan du nyte din innsats og vite at dette er en dag du sent eller aldri vil glemme. Etter din 3 timer nedstigning til Barafu leiren, vil du få en hvilepause. Så er det pakking av utstyr, og videre nedstigning til Mweka leiren (3,100m) Denne leiren er i den øvre skogen, så det kan godt forekomme regn på ettermiddagen. Middag og vaskevann blir ordnet og leir kontoret selger vann, brus, sjokolade og øl.

    


Dag 8
Mweka leiren(3,100m) til Mweka porten(1980m) til Moshi(890m)
15km, 3timer. Skog.
Etter en velfortjent frokost, er det en kort men vakker tur tilbake til park inngangen til parken. Ikke gi bærerne noe tips før alt utstyret har kommet trygt ned til området, men ikke glem å gi dem tips. Ved Mweka inngangen kan du signere i registeret. Dette er også stedet hvor de som klart å nå toppen mottar sine diplomer. De som nådde Stella punktet får utstøtt grønne sertifikat og de som nådde helt frem til Uhuru toppen får av gull. Fra Mweka fortsetter dere ned til landsbyen, muligvis en 3km gjørmete vandring.(tar ca.1 time). I Mweka landsbyen blir du servert en deilig varm lunsj, og så blir du transportert tilbake til Moshi/Arusha for en etterlengtet dusj og komfortable natt på hotellet.

Neste dag er det transport til flyplassen for andre safari destinasjoner i Tanzania eller Kenya. Strendene på Zanzibar er en god måte å hente seg inn igjen på. Vi kan også tilby safari rundt Moshi og i områdene rundt Kilimanjaro.


Kilimanjarobestigningen kan selvsagt kombineres med andre  aktiviteter som safari og strand. Ta en titt på fanen "TANZANIA/SAFARI" for eksempler på mulige safarier - Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!

KENOR SAFARIS - det nordiske selskap med lengst erfaring på Kilimanjarobestigninger (siden 1995) - hvor service og sikkerhet er løftet til et høyere nivå.