lørdag, desember 16, 2017
Close-up-aerial-wildebeest-great-migration
tanzania aktivitet
Kleins Camp Game Drive
Horizontal 0117

Kilimanjarobestigning i februar 2018

Gruppetur til Kilimanjaro

og muligheter for kombinasjon med safari og Zanzibar

Avreise 11. februar 2018 - pris fra kr 27 495,-  pluss fly. Muligheter for deltakelse kun på deler av reiseopplegget.

Afrikas høyeste fjell er en legende blant reisende. Hvem har vel ikke drømt om en gang i livet å få stå på toppen av Kilimanjaro med et helt kontinent under sine føtter.

Med sin fullendte form og snøkledde topp virker vulkanen tiltrekkende på alle som ser den der, reisende opp fra det flate høylandet rundt. Og man forstår hvorfor fjellet har vært i sentrum av afrikanernes myter og religion. Kilimanjaros flora er enestående og fantastisk i variasjon. Ved foten ligger den gresskledde savannen, deretter et belte med tett regnskog, så lavere tre vekster, tundra, halvørken og til sist is og snø. Flere av plantene som vokser her finnes ingen andre steder i verden. Det er atskillige turalternativer til toppen - både fra den kenyanske og den tanzanianske side.


Dag 01 Oslo – Kilimanjaro 
Avreise fra Norge (Bergen/Stavanger/Oslo/ Trondheim) på dagen til Kilimanjaro Internasjonal Airport. Måltider på flyet.


Dag 02  Moshi
Ved ankomst Kilimanjaro på natten må dere igjennom pass og visum kontroll. Ved ankomsten blir dere møtt og transportert til hotellet i Moshi for overnatting. Dagen brukes til avslapping og forberedelser for den kommende bestigning av Kilimanjaro. Det blir en briefing om selve bestigningen denne kvelden, eventuelt neste morgen. Oppholdet er basert på ”Bed & Breakfast”.


Dag 03  Machame leiren
Moshi (915m) til Machame porten(1,490m) til Machame leiren (2,980m)18km, 5-7 timer
Montane skogen. Din dag starter tidlig med en briefing, etterfulgt med frokost og en 50 min kjøretur fra Moshi til Machame landsbyen (1490m)Der pakker deres guider og bærere alt deres utstyr. Du vil motta en lunsj pakke, og du kan også få kjøpt noe å drikke i byen. Om veien er veldig gjørmete, kan det være umulig å kjøre frem til Machame porten. I dette tilfelle, vil det ta dere en time å gå de 3 km inn til porten. Etter å ha registrert dere på kontoret i parken starter dere på stigningen og kommer direkte inn i regnskogen. Mye regn på denne siden av fjellet vil ofte gjøre stien til en våt og glatt opplevelse, så godt fot tøy, vandre staver og gamasjer kan komme til hjelp. Du kommer til å nyte en velkomst lunsj ca halvveis og ankommer Machame camping om ettermiddagen. Bærerne vil ankomme før deg og sette opp teltet. På kvelden vil bærerne koke drikke og vaskevann, mens kokken forbereder middag. Temperaturen på natten kan gå under frysepunktet på Machame leiren.

  


Dag 04  Shira leiren
Machame leiren(2,980m) til Shira leiren(3,840m)9km, 4-6timer.
Du våkner til en tidlig frokost. Første etappe er på 1 time gjennom skogen, og påfølgende 2 timer i vennlige dalsøkket. Etter en kort lunsj og hvile, fortsetter du opp den steinete åsen opp på Shira platået, hvor du kan se Kilimanjaros vestre kløft med sine utrolige isflak. Noen ganger er denne vestre veggen drapert med store is gardiner. Du er nå vest for Kibo på den andre siden av fjellet en på Marangu ruten. Etter en kort vandring vestover, kommer du frem til Shira leiren. Bærerne vil koke vann til drikke og vasking før servering av middag. Denne natten blir veldig kald, med temperaturer under 0 grader.


Dag 05  Barranco Leiren 
Shira leirer (3,840m) til Lava Tårnet(4630m) til Barranco leiren(3,950m)15km, 7 timer. Semi ørken.
Etter frokost, vil du vandre øst på en bratt sti over høy vegetasjon mot Kilimanjaros masse. Etter flere timer vil du vandre gjennom steinete landskap for å komme fram til den prominente landemerke Lava tårnet på 4630m. Denne store levningen av Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet er flere hundre meter høyt. Og stien passerer rett nedenfor. Man kan også, de som føler seg ekstra sterke gå til toppen av tårnet. Etter en lunsj på Lava tårnet, så er det nedstigning i 2 timer til Barranco leiren 3950m. Det er store muligheter for å ta spektakulære bilder på denne turen, spesielt om veggene er fulle av is. Barranco leiren ligger i dalen nedenfor veggene, som gir deg en minnerik solnedgang mens du venter på din middag. På denne dagen, vær forsiktig og se etter tegn på høyde syke.

 


Dag 06  Karanga Valley 
Barranco leiren (3950m) Karanga leiren (3950m)4 timer
I dag er det en ekstra dag for akklimatisering. Dagen tilbringes ved at man vandrer fra Barranco leirene over den store Barranco veggen og nedstiger til en leier Karanga Valley Camp i Karanga dalen. Det er vann i denne leieren. Her er det middag og overnatting igjen. Full pensjon.


Dag 07  Barafu 
Karanga leiren (3,950m) til Barafu leiren(4,550m)4 timer. Alpin ørken
Så går ruten videre ned gjennom Karanga dalen og over til Mweka ruten som vil være den nedstigende ruten. Du har nå fullført den sørlige delen som gir deg utsikter av toppen fra mange ulike vinkler. Nå er alles øyne kun på toppen, så ta til venstre og opp for 1 time til ankomst Barafu. Den siste vannet på ruten er i Barafu dalen. Det er ikke noe vann i Barafu leiren, selv om Barafu er swahili for is. Den berømte snøen i Kilimanjaro ligger høyt over leiren. Ditt telt vil bli satt opp på en trang og steinete kam, så pass på og gjør deg kjent med terrenget før det blir mørkt for å unngå noen ulykker. Legg frem og forbered varme klær for din klatring til toppen. Dette inkluderer hodelampe og batterier til kamera, å for å unngå at vannet fryser, benytt deg av en termos. Gå å legg deg innen kl 19.00 for å få noen timers god søvn.

  


Dag 08  Mweka 
Barafu leiren(4,550m) til Uhuru Toppen(5,895m) til Mweka leiren(3,100m)7km opp, 23km ned. 8 timer opp, 7-8 timer ned.
Du vil våkne opp 23.30 og etter varm te og litt kjeks så er det ut i natten. Din 6 timer lange klatring nordvest mellom Rebman og Ratzel Glazier-ene til Stella punktet på kanten av krateret er den mest utfordrende delen for de fleste. På Stella punktet(5685m) stoppes det for en kort pause og sjansen til å se en fantastisk soloppgang. På dette punktet så går man den siste biten samme ruten som Marangu, men ikke stopp her for lenge, da vil det være ekstremt vanskelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og utmattelse. Avhengig av vær og vind kan det være snø på den gjenværende turen langs kanten til Uhuru toppen. På toppen kan du nyte din prestasjon, og vite at dette er en dag du vil huske resten av ditt liv. Etter 3 timer nedstigning fra toppen tilbake til Barafu leiren, vil du få en velfortjent men kort pause. Samle sammen alt ditt utstyr, og start på nedstigningen til Mweka leiren(3100m). Denne leiren er i den øvre skogen, så det kan forekomme regn på ettermiddagen. Middag og vaskevann vil bli forberedt, og det vil bli solgt flaskevann, mineralvann, sjokolade og øl.


Dag 09  Moshi 
Mweka leiren(3,100m) til Mweka porten(1980m) til Moshi(890m)15km, 3timer. Skog.
Etter en velfortjent frokost, er det en kort men vakker tur tilbake til park porten. Ved Mweka porten kan du signere i registeret, dette er også stedet hvor de som klart å nå toppen får sine diplomer utstedt. De som nådde Stella punktet får utstedt grønne sertifikat og de som nådde helt frem til Uhuru toppen får av gull. Fra Mweka porten er det transport tilbake til hotellet i Moshi. Her er det en etterlengtet dusj og klesskifte før en varm og god lunsj gir ny næring til kroppen. På ettermiddagen samles hele gruppen med guider til en offisiell avslutting av bestigningen, med utdeling av diplomer, overrekkelse av tips og hyggelig samkvem. Middag og overnatting på hotellet.

  


Dag 10
For de som kun ønsker å være med på Kilimanjaro bestigningen bruker dagen til egen aktiviteter i Moshi og ved hotellet, før de kjøres til flyplassen på kvelden for nattfly tilbake til Norge. Ankomst neste formiddag. Måltider på flyet.

Safari:
De som ønsker videre opplegg med safari:

Moshi – Arusha – Tarangire
Etter en god frokost er det transport kl. 07:00 til Arusha, hvor det blir et kort stopp før videre ferd til Tarangire nasjonalpark. Her blir det fotosafari og lunsjen spises på et dertil egnet sted ute i bushen. Tarangire er velkjent for sin variasjon av dyr og ikke minst sine store flokker med elefanter. Det er fotosafari fram til seint på ettermiddagen hvorpå vi drar til vår camp for innsjekk og avslapping. Middag og overnatting. Middag og overnatting på 4* Tented Camp. 

  


Dag 11  Tarangire - Lake Manyara
Turen går videre til Lake Manyara hvor vi tilbringer dagen med fotosafari til seint på ettermiddag.
Selve nasjonalparken består av saltvannsinnsjøen Lake Manyara og skog og savanneområdet nord for sjøen. Parken er kjent for sine ”klatrende” løver og Typiske regnskogen nærmest høydedraget. Her finnes det er yrende fugleliv iblant en mengde med ape flokker på 50 – 100 stykker. I området finnes også varme kilder som man kan bade i og nyte det krystallklare varme vannet. Lunsjen spises ute i bushen.
Seint på ettermiddagen drar vi fornøyde videre opp mot Ngorongoro og sjekker inn på lodge ved Karatu. Ettermiddagen og kvelden tilbringes til avslapping, middag og samtaler om dagens begivenheter. Middag og overnatting på Lodge. Full pensjon. 


Dag 12  Ngorongoro 
En tidlig og god frokost før vi sjekker ut og drar opp til "gaten". Noen formaliteter må ordnes før vi fortsetter opp gjennom regnskogen og opp på kraterkanten. Herifra drar vi ned i selve krateret for en hel dags ”gamedrive / fotosafari”.  Denne ”Edens have” kan tilby et rikt utvalg av dyr, hvor både nesehorn, gepard og løver er en del dyrelivet. Lunsjen spises under en pause i landlige omgivelser nær en av innsjøene i kraterbunnen. Ca kl 14:00 drar vi så opp igjen til lodgen, hvor man ankommer tidsnok for ettermiddags te. Resten av dagen til egen aktivitet. Middag og overnatting. Full pensjon på Lodge basert på full pensjon.

  


Dag 13 Ngorongoro – Arusha – Zanzibar 
Etter en god frokost setter dere kursen tilbake til Arusha og til flyplassen for avreise til Zanzibar kl 15:40. Ved ankomst Zanzibar blir dere møtt og transportert til ditt valgte hotell. Oppholdet er basert på halvpensjon.

Den som ikke ønsker å bli med til Zanzibar, reiser hjem med nattfly fra Kilimanjaro Internasjonal flyplass på kvelden.


Dag 14 – 16 Zanzibar 
Dagene tilbringes etter eget ønske ved Resort og oppholdet er basert på halv pensjon.

  


Dag 17 Stone Town 
I dag er det avreise kl. 10.00 fra hotellet og inn til Stone Town. Her er det innsjekk på hotellet i byen. Resten av dagen tilbringes med utforskning av denne spesielle byen med sine lukter, trange gater, rikt folkeliv og spesiell arkitektur. Oppholdet er i et deluxe rom med halv pensjon. På kvelden er det tid for middag på takterrassen av hotellet. Restauranten Top Tower har fantastisk utsikt over det indiske hav og Stone Town og middagen inntar man i 1001 natt stil med 7 retter og arabisk stemning.


Dag 18 Avreise 
Tidlige morgen er det avreise til flyplassen for fly tilbake til Norge. Ankomst Norge på ettermiddagen. Måltider på flyet.


Ta kontakt på 66 80 83 80 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon! 
Skulle du være i nærheten av vårt kontor, kom en tur innom. Vi byr på en kopp kaffe og en informativ prat rundt dine muligheter for Afrikaopplevelser - helt uforpliktende!