fredag, desember 15, 2017
View from Banda 2
Apoka Game Viewing uganda
Apoka Travel 1
Uganda Hills
luxury-lodge-uganda-GorillaForestCamp-05

Classic Uganda safari

10 dagers safari på land og til vanns

En klassisk safari med det høydepunkter av Ugandas dyreliv og Fugleliv.

Overnattinger i lodger/permanente teltcamper. Turen starter og slutter i Entebbe.
Gruppestørrelse:  Minimum: 4  - Maximum: 12. Murchison Falls, Kibale, Queen Elizabeth NP, Bwindi NP & Lake Mburo.

Høydepunkter:
Murchison Falls for fotosafari og båtcruise, Kibale for sjimpanse trekking, Queen Elizabeth National Park for fotosafari og Kazinga båtcruise, Bwindi Forest National Park for Gorilla trekking og Lake Mburo National Park for båtcruise og annet dyreliv.
Avreisedager: Ta kontakt for nærmere detaljer


Beskrivelse
Dag 1
Du vil bli møtt og hentet fra ditt hotell i Entebbe og kjørt til Murchison Falls. Besøk Ziwa Rhino og Wildlife Ranch underveis. Det er det stolte hjem for de eneste ville neshorn i Uganda. Fro tiden er dette hjem til femten (15) sørlige hvite neshorn. Reservatet har blitt stadig mer populært blant turister; for neshorn trekking, fugletitting, turer i naturen og avslapping. Piknik lunsj vil bli gitt. Fortsett til kjøringen til Murchison Falls (transporten tar ca 7-8 timer uten stopp). Murchison Nasjonalpark ligger i den nordlige delen av Albertine Rift Valley. Et sted hvor den massive Bunyoro forkastning amalgamert til de enorme slettene i Acholi land. Det er godt kjent for å være et av Ugandas gamle verneområder.
Overnatting: Safari Lodge eller lignende
Måltider: Lunsj: piknik lunsj på Rhino Sanctuary. Middag: På Safari Lodge
Ca. Avstand: 330 km. Ca. kjøretid: 7-8 timer (inkludert fotosafari)


Dag 2
Etter frokost, vil du bli tatt til området for en morgen båt cruise. Et høydepunkt i ethvert besøk til Murchison Falls Conservation Area er båtturen for å se den flotte Murchison Falls. Den planlagte båtturen har avgang normalt på morgenen og ettermiddagen. Det er rikelig med flodhester og krokodiller og du vil se masse dyr og fugleliv. Reisen tar ca tre timer. Tilbake til lodgen for lunsj, etterfulgt av en ettermiddags game drive.
Overnatting: Safari Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: På Safari Lodge. Lunsj: Safari Lodge. Middag: Safari Lodge

    


Dag 3
Etter en tidlig frokost drar vi morgensafari. Vi kjør er gjennom det naturskjønne Buligi området vest for Paraa til deltaet Point (der Victoria Nilen passerer gjennom den nordlige spissen av Lake Albert til å bli Albert Nilen), der du kan forvente å se elefant, bøffel, giraff, Jacksons hartebeest og Oribi. Med flaks, løve og kanskje til og med en leopard kan bli seende. Et besøk til toppen av fossen kan inkluderes. Ettermiddagen vil bli brukt på fritid. Kveld med ost og vinsolnedgang cruise.
Overnatting: Safari Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: På Safari Lodge. Lunsj: Ved Safari Lodge. Middag: Ved Safari Lodge


Dag 4
Etter en tidlig frokost, vil du dra til Kibale nasjonalpark. Vi vil kjøre via Albertine forkastning i den vestlige Rift Valley Masindi-Hoima-Fort portal veien. Dette vil være en ganske lang kjøretur sørover via Hoima til Fort Portal, passerer gjennom frodige landskapet og tradisjonelle landsbyer og gårder. Piknik lunsj vil bli gitt. (turen tar ca 8 timer). Kibale National Park inneholder et av de vakreste og mest varierte områder med tropisk skog i Uganda. Skog, ispedd flekker av grasmark og myr, dominerer de nordlige og sentrale deler av parken på et forhøyet platå.
Overnatting: Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: At Safari Lodge. Lunsj: Picnic lunsj fra Safari Lodge. Middag: Ved Lodge
Ca. Avstand: 330 km. Ca. kjøretid: 7-8 timer (inkludert fotosafari på veien)

    


Dag 5
Etter en tidlig frokost, vil du bli møtt og tatt til Visitor Centre for en kort briefing og starten av Kibale Chimp trekking opplevelse. Tilbake til lodgen for lunsj. I ettermiddag vil du for en guidet tur i Bigodi Swamp å lete etter forskjellige fuglearter som The Shining blå Kingfisher, Blå Throated Roller og andre sjeldne arter og også finne "frukttrær som tiltrekker Narina Trogoner, Pied Hornbill, Yellow Spotted, Hair breasted og Yellow-billed Barbets.
Overnatting: Primate Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: Ved Lodge. Lunsj: Lodge. Middag: På Lodge


Dag 6
Etter frokost, vil du drar på tur til Queen Elizabeth National Park. Queen Elizabeth National Park er forståelig Ugandas mest populære turistmål. Parken har mangfoldige økosystemer, som inkluderer viltvoksende savannen, skyggefulle, fuktige skoger, glitrende innsjøer og frodige våtmarker. Nyt fotosafarien og dyrelivet underveis (tiden tillater det). Ettermiddag med Kazinga Channel Boat Cruise.
Overnatting: Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: Ved Lodge. Lunsj: Picnic lunsj fra Lodge. Middag: Safari Lodge
Ca. Avstand: 120 km. Ca. kjøretid: 2-3 timer (inkludert fotosafari)

    


Dag 7
Etter frokost, nyte fotosafari på vei til Bwindi Impenetrable Forest National Park (kjøretid er ca. 4 - 5 timer). Ettermiddagen med egen fritid eller nyte en av de forskjellige valgfrie aktiviteter tilgjengelig i området (hva tiden tillater)
Overnatting: Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: Ved Safari Lodge. Lunsj: Ved Lodge. Middag: Ved Lodge

   


Dag 8
Etter en tidlig frokost, vil du bli tatt til parkens hovedkvarter for en kort briefing, hvor man deretter går inn i skogen og starter på Gorilla trek (vær oppmerksom på at en transportetappe kan være nødvendig til trekking startpunkt). Trekking kan være ganske anstrengende, så god form er viktig!
Overnatting: Mahogany Lodge eller lignende
Måltider: Frokost: Ved Lodge. Lunsj: Nistepakke fra Lodge. Middag: Ved Lodge


Dag 9
Etter frokost, drar vi fra Bwindi og kjører til Lake Mburo National Park (ca. 4-5 timers kjøring). Nyt en sen ettermiddag båt cruise.
Overnatting: Tented Camp
Måltider: Frokost: Ved Lodge. Lunsj: Picnic lunsj fra Lodge. Middag: Ved Tented Camp
Ca. Avstand: 300 km. Ca. kjøretid: 4-5 timer (inkludert fotosafari)

    


Dag 10
Etter frokost, vil du forlate Lake Mburo og kjøre til Kampala/Entebbe. Dersom tiden tillater kan vi stoppe for kuriositeter shopping og en fotomulighet ved ekvator (ca. en 5-6 timers kjøring).
Måltider: Frokost: Ved Tented Camp eller lignende. Lunsj: Picnic lunsj fra Tented Camp
Ca. Avstand: 260 km. Ca. kjøretid: 4-5 timer (inkludert fotosafari og stopp)

Vennligst merk:
Internasjonale flybilletter må bestilles for tidlig ankomst på morgen. Avreise flybilletter må bestilles for sen avgang på kvelden, alternativt vil vi gjerne hjelpe deg med ekstra natt før og etter turen.

       

Pre-departure Informasjon
Transport:
Fullt utstyrt 4x4 Landcruiser kjøretøy med komfortable sitteplasser; vinduer for fotosafari.
Reisertid og avstander:
Alle reisetider er påvirket av veiforhold, omveier og værforhold, derfor på visse dager kan kjøretiden være lengre enn forventet, spesielt der det er stor avstand som skal dekkes.
Vær spesielt oppmerksom på at tiden det tar å reise 100 km i hjemlandet ikke er tilsvarer den tiden det tar å reise 100 km på afrikanske veier, derfor oppfordrer vi deg til å lene seg tilbake og nyte den flotte naturen Afrika har å tilby. Der det er mulig vil flere stopp bli gjort for å sikre din reisekomfort til alle tider.
Overnatting:
For dette safarien bruker vi mellomstandard lodge for overnatting. Din innkvartering ligger enten i nasjonalparker, på bredden av en elv, eller i andre steder av interesse. Boligen vil være en blanding av hytter, hytter og permanente telt hytter med eget bad. Noen overnattingssteder har svømmebasseng og/eller barområder.
Lommepenger:
De reisende blir bedt om å ta med nok penger til å dekke kjøp av rariteter, tips for guiden og ekstra underholdning. Amerikanske dollar (små valører) og ugandiske shilling er de mest praktiske valutaer.
Måltider:
Frokost og middag vil bli utarbeidet av lodgen der du bor. De vil også forberede lunsj eller en nistepakke avhengig av reiserute for dagen. Vennligst informer oss om spesielle matbehov på forhånd.
Førstehjelp:
Våre guider er opplært i grunnleggende førstehjelp og bilen er utstyrt med en medisinsk skrin. Forebyggende Malaria medisiner bør tas før turen og hele dens varighet og det er tilrådelig å oppsøke lege før avreise. Gulfeber vaksinasjoner er obligatorisk - ta kontakt med Reiseklinikken før avreise.
Oppbevaring:
Maksimal bagasje: 12 kg. Kenor Safaris har fastsatt denne bagasjen vekten. Et overbelastet kjøretøy er en fare for både kunder og guide. Denne vekten  inkluderer ikke fotoutstyr og en liten dagstursekk. Ta med soft-sided bagasj (f.eks en ryggsekk eller myk bag), ikke en koffert. Ikke ta med for mye klær da det finnes vaskemuligheter underveis. Vennligst holde vekten som spesifisert, da det er begrenset plass til bagasje.
Forsikring:
Det er obligatorisk for alle reisende til å ha forsikring som dekker deres personlige behov, medisinske utgifter og personlige eiendeler. Dette skal ordnes før du forlater hjemlandet. Kenor Safaris har obligatorisk offentlig ansvar forsikring.
Emballasje:
Shorts, treningsdress, sko, lette bukser/jeans, Badetøy, sandaler, t-skjorter, caps, Windbreaker, varme klær (mai-august), langermede skjorter, kamera, sjimpanse/Gorilla turantrekk, lykt, Mosquito beskyttelse, UV-beskyttelse, reserve batterier
Visum:
Ansvaret er på klienten for å organisere alle visum som kreves for å besøke Uganda, før avreise.